Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aleksander Čeferin

Uefin predsjednik odbacio mogućnost osnivanja Superlige

Aleksander Čeferin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
20.11.2018.
u 20:02

Čeferin i Agnelli potvrdili su da su već počeli razgovori o promjeni formata Lige prvaka i Europske lige nakon 2024. godine

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin i čelnik Europske asocijacije klubova (ECA) Andrea Agnelli u utorak su odbacili mogućnost osnivanja posebne lige najbogatijih europskih klubova, tzv. Superlige.

- Europska Superliga neće se dogoditi - izjavio je Čeferin, te je demantirao novinske napise u Spiegelu o tome da su se neki veliki klubovi ove godine dogovarali o pokretanju Superlige 2021. godine. 

>> Pogledajte i video o ispadanju vatrenih iz Lige nacija

Andrea Agnelli, čelnik Europske asocijacije klubova (ECA) koja okuplja 200 klubova, također je istaknuo da nema govora o stvaranju Superlige:

- Kao predstavnik ECA, ali i Juventusa čiji sam predsjednik, mogu vam reći da nikada nismo vidjeli dokument o stvaranju Superlige koji je objavljen u medijima, a nismo niti razgovarali o tome. Privrženi smo poboljšanju Uefe.

No, Čeferin i Agnelli potvrdili su da su već počeli razgovori o promjeni formata Lige prvaka i Europske lige nakon 2024. godine, kada ističu ugovori o sadašnjem formatu europskih klupskih natjecanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije