Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKINUTA SEZONA

Uefa želi da se završe sva natjecanja, svih 20 klubova Serie A je za nastavak prvenstva

Uefa
Foto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL
21.04.2020.
u 18:35

"Glavna skupština Serie A se sastala putem videokonferencije i jednoglasnom odlukom svih 20 klubova potvrdila namjeru da se dovrši natjecanje u sezoni 2019./20., ako vlada dopusti nastavak", stoji u priopćenju Serie A.

Svih 20 nogometnih klubova talijanske Serie A u utorak je jednoglasno odlučilo da će pokušati dovršiti natjecanje u sezoni koju je sredinom ožujka prekinula pandemija bolesti COVID-19, objavila je liga.  

"Glavna skupština Serie A se sastala putem videokonferencije i jednoglasnom odlukom svih 20 klubova potvrdila namjeru da se dovrši natjecanje u sezoni 2019./20., ako vlada dopusti nastavak", stoji u priopćenju Serie A.

Do jutrošnjeg sastanka nekoliko je klubova, poput Sampdorije i Torina, bilo protiv nastavka natjecanja, a vlasnik Brescie je javno poručio da se njegova momčad neće pojaviti na terenu. No, u nekoliko dana svi su promijenili mišljenje.

U priopćenju se navodi da će se utakmice odigravati "u skladu s medicinskim protokolima za zaštitu igrača i svih zaposlenika". Iz Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) su poručili da žele dovršiti sezonu, čak i ako to znači da će se igrati do jeseni.

Još uvijek nema nikakvih indikacija hoće li i kada talijanska vlada dopustiti odigravanje nogometnih utakmica.

UEFA uputila snažnu preporuku za dovršetak svih domaćih natjecanja

Europski nogometni savez (UEFA) održao je videokonferenciju s predstavnicima svih 55 nacionalnih saveza, na kojem je predstavljeno nekoliko opcija kalendara za reprezentativna i klupska natjecanja, a savezima je upućena snažna preporuka da se ovosezonska natjecanja pokušaju privesti kraju kad se stvore uvjeti za nastavak natjecanja koje je prekinuto zbog širenja pandemije izazvane novim koronavirusom.  

Čelnici UEFA-e jasno su dali do znanja kako žele da se sva nacionalna prvenstva i kup natjecanja odigraju, a ne otkazuju, a isti stav imaju i prema dovršavanju Lige prvaka i Europske lige. Ipak, UEFA je omeškala prijašnji tvrdi stav prema državama u kojima bi natjecanja bila prekinuta i ostala nedovršena.

"Upućena je snažna preporuka za dovršetak domaćih natjecanja, no neki će se iznimni slučajevi, ako će ih biti, razmatrati onda kad budu postavljeni uvjeti za plasman u europska natjecanja", stoji u službenom priopćenju UEFA-e.

Razgovaralo se i na temu Uefinog programa HatTrick, pri čemu je UEFA naglasila svoj čvrst stav da isplate savezima budu izvršene prema planiranom tijeku.

Video konferenciji su ispred Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) prisustvovali izvršni direktor Marijan Kustić i voditeljica odjela međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac. U četvrtak će biti održan sastanak Izvršnog odbora UEFA-e na kojem će sudjelovati predsjednik HNS-a Davor Šuker, a na kojem će se donositi odluke vezane za spomenute teme.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije