Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOGLO SE IZBJEĆI

Uefa objasnila zašto je došlo do spora: Srbi i Portugalci nisu se mogli dogovoriti

The match of the second round of Group A qualification for the 2022 World Cup between the football national teams of Serbia and Portugal was played at the Rajko Mitic Stadium.

Utakmica drugog kola grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine i
Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL
29.03.2021.
u 14:37

U nedjelju je UEFA objavila kako je odustala od korištenja VAR tehnologije u kvaifikacijama za SP zbog komplicirane situacije vezane uz pandemiju koronavirusa.

Europski nogometni savez (UEFA) objavio je u ponedjeljak kako se sporna situacija iz završnice subotnjeg kvalifikacijskog dvoboja za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. između Srbije i Portugala, kada nije priznat pogodak Cristiana Ronalda za pobjedu 3-2, mogla izbjeći da su se srpski i portugalski savez prije utakmice dogovorili da se koristi tehnologija za ustanovljavanje je li lopte prešla gol-liniju ili ne.

POGLEDAJTE VIDEO: Rekord Luke Modrića



"Odluka o korištenju tehnologije na gol-liniji u europskim kvalifikacijama je na domaćinu svake od utakmica. Ako domaćin želi koristiti tehnologiju, također mora dobiti pismeno odobrenje gostujućeg saveza", objavila je UEFA.

U posljednjoj minuti sudačke nadoknade utakmice u Beogradu pri rezultatu 2-2 Cristiano Ronaldo je uputio loptu prema praznoj mreži, a na nju je uklizao srpski branič Stefan Mitrović tek nakon što je ona čitavim obujmom prešla gol-liniju, no nizozemska sudačka postava na čelu s Dannyjem Makkelieom nije priznala pogodak.

"Mogu samo reći kako sam se ispričao portugalskom izborniku i igračima zbog onoga što se dogodilo. Kao sudačka ekipa uvijek se trudimo donijeti ispravne odluke. Kada završimo u vijestima zbog ovakvih pogrešaka, uopće nismo sretni", izjavio je Makkelie za portugalski sportski dnevnik "A Bola".

U nedjelju je UEFA objavila kako je odustala od korištenja VAR tehnologije u kvaifikacijama za SP zbog komplicirane situacije vezane uz pandemiju koronavirusa.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
16:19 29.03.2021.

"U nedjelju je UEFA objavila kako je odustala od korištenja VAR tehnologije u kvaifikacijama za SP zbog komplicirane situacije vezane uz pandemiju koronavirusa." pa ovo je lopata soli na mozak. više se ni ne trude zapakirat. ljudi su sve gluplji i gluplji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije