Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIMIRILI RETORIKU

UEFA ipak ustuknula pred Superligom: Nitko neće biti izbačen iz Lige prvaka!

The League 1 - OM vs PSG
Aventurier Patrick/ABACA/PIXSELL
20.04.2021.
u 16:20

Da se išlo s izbacivanjem, PSG bi u jednoj od varijanti postao prvak bez daljnje borbe.

Osnivanje Superlige prvog dana izazvalo je niz žestokih reakcija, među kojima su bile i one o mogućem izbacivanju njenih potencijalnih sudionika iz Lige prvaka. Riječ je o Manchester Cityju, Real Madridu i Chelseaju.

To bi značilo ujedno i da je PSG prvak bez borbe jer bi ostao jedini. Ili bi u polufinale "uskočili" oni koje su tri navedena kluba izbacili. Bili bi to Porto, Borussia Dortmund i... Sigurno ne Liverpool jer je i on među 12 voljnih za osnivanje Superlige. Stoga, treća bi bila ili Atalanta koju je Real izbacio u šesnaestini finala ili Leipzig kojeg je izbacio Liverpool.

Dakle, komplikacija je uistinu mnogo, a prve utakmice polufinala igraju se već idućeg tjedna. Samim time jasna je odluka da nikakvih sankcija u ovom trenutku neće biti, posebno jer se još uvijek nikakva liga službeno nije osnovala.

Informaciju o izostanku tako rigorozne odluke od strane Uefe donosi ESPN, a pozivaju se na dobro upućene izvore pa im je za vjerovati.

Ovako nešto može se gledati kao mala pobjeda za osnivače Superlige, ali i kao nešto veća pobjeda za Uefu. Zašto? Pa zato jer sugerira da su pregovori još uvijek u tijeku i da Superlige ipak vrlo vjerojatno neće biti...

Ključne riječi

Komentara 8

ZA
!zagreb!
17:03 20.04.2021.

Žele od nogometa stvoriti NBA cirkus i show. Teško je i reći koji 15 ili 20 klubova su “veći” da bi bili u Superligi.

DU
Deleted user
19:35 20.04.2021.

UEFA naplatila reket i Superliga ode dalje. Zar je netko mislio da se poslije Blattera nešto promijenilo? Čeferin i Infantino dobili pizzo i sve u redu.

ED
edgar2
16:55 20.04.2021.

UEFA je zasada razumno postupila, jer ti najbogatiji klubove i donose najviše prihoda od TV prava...Godišnji prihodi od TV prava za LP se kreću oko 2,4 milijarde $...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije