Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Život u crvenom

Uefa: Gubici klubova u 2010. porasli 50 posto

lopta
Danijel Berković/Pixsell
31.03.2011.
u 12:09

Uefa je izašla s projekcijama financijskog poslovanja europskih nogometnih klubova u 2010. godini

I ona nisu nimalo ohrabrujuća. U odnosu na 2009., kad je ukupni dug klubova iznosio 1,2 milijarde eura, on će za 2010. biti veći čak 50 posto!

- Nismo još prikupili sve podatke, no ono što imamo pokazuje ogromnu tendenciju porasta duga. Situacija je sve gora, posebice u velikim europskim ligama - istaknuo je šef Uefina odjela za licenciranje klubova Andrea Traverso.

Upravo kako bi tomu stala na kraj, Uefa je prošle godine donijela zakone o odgovornom poslovanju klubova, a neki od stavaka trebali bi zaživjeti već krajem ove godine. Oni će spriječiti klubove da sumanuto troše i natjerati ih da rade u skladu s mogućnostima.

Od prvog lipnja klubovima će biti zabranjeno dugovati novac drugim klubovima, igračima, zatim za porez i ostala davanja.

Pravila će u potpunosti zaživjeti u sezoni 2013./14., a klubovi neće smjeti trošiti više novca nego što im dolazi s prihodovne strane.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije