Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZVALI NA SOLIDARNOST

Udruga profesionalnih biciklista odbija opći plan rezanja plaća

Biciklizam
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
10.04.2020.
u 23:31

Sve biciklističke utrke koje su trebale biti održane do 1. lipnja su odgođene ili otkazane, a i one koje su u kalendaru nakon tog datuma su ugrožene, pa tako i najveća svjetska utrka Tour de France, koja bi trebala startati 27. lipnja.

Udruga profesionalnih biciklista objavila je u petak da neće prihvatiti nikakav globalni plan za smanjenje plaća zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa, te je pozvala na solidarnost. 

"Nećemo pristati na opći plan rezanja plaća. Svaki je slučaj poseban i mora se tako tretirati. Nije isto stanje u svim momčadima i zato se moraju pronaći odgovarajuća rješenja za svaki pojedinačni slučaj. Svi smo u istom brodu koji se je našao usred oluje i moramo raditi kao momčad kako bi se svi spasili", priopćila je Laura Mora, tajnica Udruge profesionalnih biciklista.

Sve biciklističke utrke koje su trebale biti održane do 1. lipnja su odgođene ili otkazane, a i one koje su u kalendaru nakon tog datuma su ugrožene, pa tako i najveća svjetska utrka Tour de France, koja bi trebala startati 27. lipnja. Neke momčadi iz elitnog ranga već su počele smanjivati plaće, pa je tako belgijska ekipa "Lotto Soudal" objavila da su njeni biciklisti pristali na rezanje plaća.

I Međunarodni biciklistički savez (UCI) poduzeo je radikalne rezove, svih 130 zaposlenika UCI-ja privremeno je ili trajno otpušteno, a vodećim ljudima su značajno smanjene plaće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije