Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJERUJE U FF EUROLIGE

Udovičić: Boli me to što nismo u finalu, ali volio bih ostati

\'13.04.2011.,Zagreb - Bazen Mladosti, druga utakmica polufinala vaterpolskog prvenstva izmedju Mladosti i Primorja. Vanja Udovicic. Photo: Goran Jakus/PIXSELL\'
Goran Jakus/PIXSELL
03.05.2011.
u 11:53

- Mladost je postigla više nego prošle godine, osvojila je kup. Nije u finalu doigravanja, ali konkurencija je ove sezone bila jača nego lani

Kad je Mladosti išlo, svi su je hvalili. Sad kad je žapcima krenulo loše i kad u prvenstvu razigravaju za treće mjesto, mnogi se glasno pitaju: A gdje je taj Vanja Udovičić, najbolji vaterpolist svijeta?

Vanja je tu, živ i uglavnom zdrav, iako s ponešto stomatoloških problema. A razgovor s njim pokazat će da priča o njemu i žapcima nije tako jednostavna kako na prvi pogled izgleda. Ponajprije zato što Mladost još vjeruje u Final Four Eurolige, za što u srijedu treba osvojiti bod u Genovi kod Pro Recca ili da Primorje ne pobijedi Vasas u Budimpešti.

Možemo si pogledati u oči

– To nam je sad jedino natjecanje u kojemu još nešto možemo napraviti – napominje Vanja, koji je s Mladosti osvojio Hrvatski kup, bio četvrti u Jadranskoj ligi, a u PH ispao u polufinalu.

Čelnici kluba nisu baš zadovoljni borbom za treće mjesto u prvenstvu?

– Očekivali smo finale, pa je borba za treće mjesto za mene i cijelu momčad svakako neuspjeh, ali nije tragedija. Ipak smo izgubili od Primorja, dokazano kvalitetne momčadi, koja možda kroz medije nije sebi postavljala neke imperative, ali sigurno vrijedi više. No, Mladost je postigla više nego prošle godine, osvojila je kup. Nije u finalu doigravanja za naslov prvaka, ali konkurencija je u hrvatskom prvenstvu ove sezone svakako bila jača nego lani.

Vas su malo sputavale i ozljede?

– Bilo je ozljeda, ali ne želim se time opravdavati. Cijela momčad ušla je u seriju neuspjeha, pa ni ja ne mogu biti zadovoljan tim igrama. No, svi smo davali sve od sebe. Nama igračima najvažnije je da svi skupa damo maksimum, ali i svatko od nas pojedinačno. Da ostanemo svi čisti i da jedan drugome možemo slobodno pogledati u oči.

Kako komentirate smjenjivanje trenera Nikolića?

– To je više pitanje za upravu kluba, ja sam profesionalac i o tome ne moram misliti ništa.

Dobro, kakvo je vaše mišljenje o Nikoliću?

– Emil je sjajan čovjek i trener i žao mi je da mu se to dogodilo. Ali, to je sudbina trenera pa i igrača. Nije svaki igrač za svaki klub, pa nije ni svaki trener za svaki klub. No, Nikoliću želim svu sreću u budućem radu.

S obzirom na to da imate jednogodišnji ugovor, ostajete li na Savi ili prelazite u Partizan, kako pišu beogradski mediji?

– To je opet pitanje za upravu...

Važne su samo utakmice

Govori se kako će Mladost iduće sezone smanjiti proračun i izdatke za momčad. A biste li vi željeli ostati?

– Ništa mi se loše nije dogodilo zbog čega bih imao nešto protiv ostanka. Boli me malo to da ćemo razigravati za treće mjesto, ne volim tu poziciju niti na svjetskom a kamoli u državnom prvenstvu, ali što je, tu je. Sad sam usredotočen samo na utakmice, a kad završi sezona vidjet ću hoću li ostati ili nekamo otići – zaključio je Vanja Udovičić, s godišnjim primanjima od 1,1 milijun kuna najskuplji igrač hrvatskog prvenstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije