Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA UEFA Udinese - Dinamo 2:1

Udinese kaznio Dinamo, UEFA će to tek napraviti

03.12.2008.
u 17:50

Nogometaši Dinama će u Udinama prokušati ostvariti nemoguće, odnosno pobijediti Udinese i ujedno se nadati kako će imati toliko sreće da niozozemski NEC na gostovanju kod Spartaka napravi podjednako veliko iznenađenje i produži im nadu u san o europskom proljeću.

Udinese - Dinamo 2:1
I dok povoljan rezultat kod Udinesea nije nešto što se ne bi moglo ostvariti, izgledi da im se poklopi i rezultat iz Moskve su prilično mali. Ali, kroz prošlost smo se imali prilike uvjeriti kako modri najbolje igraju kad nema pritiska i kad se od njih ništa ne očekuje. Udinese je, s druge strane, nakon odličnog starta u sezonu ušao u rezultatsku krizu koja traje četiri posljednja kola Serie A, ali to isto tako može biti i dvosjekli mač. Na Friuliju će se tražiti prekid crne serije, a Dinamo se u ovom trenutku čini kao idealna momčad za tako nešto.

Najbolje možda da ipak pričekamo kraj susreta u Udinama kojeg možete uživo pratiti na Sportalu...

Udinese: Handanovič, Domizzi, Sala, Felipe, Luković, Inler, Nef, Obodo, Pepe, Quagliarella, Di Natale

Trener: Pasquale Marino

Dinamo: Butina, Etto, Drpić, Bišćan, Hrgović, Ibanez, Mikić, Sammir, Tomić, Balaban

Trener: Marijan Vlak

Prvo poluvrijeme
Počela je utakmica u Udinama. Dobar početak Dinama. Već u 2. minuti je s dvadesetak metara opalio Boško Balaban. Pokraj gola.

GOOOL! Udinese vodi 1:0!

Quagliarella je primio loptu pred golom Dinamo, nije bio adekvatno čuvan i bez problema je udarcem s desetak metara svladao Butinu. Loša reakcija obrane, već toliko puta viđena.

Mikić je iskosa s desne strane opalio po golu, brani Handanovič, a na odbijenu loptu kasni Vrdoljak.

NEC preokrenuo u Moskvi


Loše vijesti za Dinamo dolaze iz Moskve. Tamo je Spartak poveo protiv NEC-a već nakon dvije minute igre. Strijelac je bio Kovalschuk.

U samo tri minute je NEC uspio preokrenuti rezultat i povesti 2:1. Strijelci su u 85. i 88. minuti bili Fernandez, odnosno Beukering.

Odmah je u sljedećem napadu pokušao i Ibanez s lijeve strane, ali njegov pokušaj odlazi pokraj gola. Dobra igra Dinama, šteta što je rezultat nepovoljan za modre.

Ubačaj Hrgovića s lijeve strane završio je u sigurnim rukama vratara Udinesea.

Lopta upućena iz sredine terena prošla je kroz kompletnu obranu Dinama, ali, srećom, Pepeov pokušaj brani Butina. Odlična obrana vratara Dinama, ali i Pepe se nije baš proslavio u ovoj akciji. Igrala se 15. minuta.

Navijač Dinama pao s tribine


Kako javlja talijanska novinska agencija ANSA jedan od navijača zagrebačkog Dinama pao je sa tribine stadiona Friuli i sa ozljedama glave hitno je prevezen u bolnicu u Udine.

Navijač "modrih" je pao sa visine od deset metara na pokretni wc i pritom zadobio težak potres mozga, te slomio nos, no srećom njegov život nije ugrožen. Prema prvim vijestima mladić je bio vidno alkoholiziran.
Nekoliko sati prije utakmice Udinese - Dinamo talijanska policija je privela 12 navijača zagrebačkog kluba zbog divljanja na jednoj od postaja za odmor na autoputu prema Udinama. Talijanska policija je uoči gostovanja hrvatskog prvaka pojačala mjere osiguranja, a na utakmici je doputovalo oko 1.500 navijača Dinama.

Probijena je desna strana obrane modrih, lopta je vraćena na rub kaznenog prostora, a nakon loše rekacije jednog od igrača Udinesea, lopta dolazi do usamljenog Pepa čiji odličan pokušaj još bolje brani Butina.

Di Natale je istrčao brzu kontru i pritom iza sebe ostavio nemoćnog Drpića koji ga je samo ispratio pogledom, ali koncentriran je Butina koji pravovremeno izlazi sa svojih vrata i dolazi do lopte prije napadača Udinesea.

Opalio je Hrgović s 25 metara, ali taj je pokušaj bio jako loš. Tek toliko da sa upiše u statistiku.

Nekoliko minijatura igrača Udinesea posramila je obranu Dinama, ali Mikić ipak zatvara Lukovića pa njegov pokušaj glavom odlazi pokraj gola.

Period mirne igre, kao da svi jedva čekaju odmor. Udinese prijeti iz kontri, a Dinamo samo pokušava preuzeti kontrolu utakmice. Uglavnom se sve svodi na "davljenje" lopte od strane Sammira.

Završeno je prvo poluvrijeme. Dinamo je imao svojih trenutaka, ali Udinese na odmor odlazi sa zasluženim vodstvom.

Drugo poluvrijeme
Drugo poluvrijeme je započelo izmjenom u redovima Dinama. Igru je napustio Ibanez, a njega je zamijenio Milan Badelj. Očigledno je kako Ibanez ima nekih zdravstvenih problema jer igrom nije zaslužio da ga se zamijeni.

Prilika nema, ali ima novih zamjena. Igru je napustio Boško Balaban, a priliku, iako ne znamo zašto, dobio je Josip Tadić.

Novi nemogući pokušaj u kolekciji Mirka Hrgovića. Opalio je iskosa s lijeve strane. Pogađate već, neprecizno.

Nema pravih prilika, niti s jedne, niti s druge strane. Udinese je zadovoljan rezulatom, a Dinamo jednostavno ne može.

Igru je napustio i Etto, a teren Friulija osjetio je Tomo Šokota.

U međuvremenu je žuti karton zaradio Dino Drpić.

Što se sada dogodilo? Prekid utakmice!!! Glavni sudac Alon Yefet prekinuo je susret zbog onoga što se dogodilo na tribinama. BBB-i su na teren ubacili nekoliko baklji, a izraelski sudac to nije želio trpjeti i odlučio je igrače poslati u svlačionicu.

Nakon konzultiranja s delegatima i kratke pauze u kojoj su i igrači Dinama pozvali navijače da smire strasti, susret je nastavljen. U svakom slučaju, sramotne scene na Friuliju.

GOOOL! Udinese vodi 2:0!

Možda bolje da se nije ni nastavilo. Pepe je odmah zabio za 2:0 i tako okončao još jednu europsku avanturu modrih.

Pokušao je s 25 metara Badelj, ali brani Handanovič.

GOOOL! Gol za Dinamo!

Nisu mogli Balaban, Tadić i Šokota pa je pogodak za modre zabio Felipe. Autogol za popravljanje ukupnog dojma, iako bi za tako nešto trebalo 4,5 ili više pogodaka.

Završen je susret u Udinama.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije