Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stolni tenis

U Zagrebu Dr. Časl nikoga ne zanima pa idemo u Međimurje

09.02.2018.
u 18:00

Mislim da je svakom zaljubljeniku u stolni tenis gušt uživo gledati devetu i desetu stolnotenisačicu Europe – veli dr. Martin Tino Časl

Stolnotenisačice Dr. Časla igrat će uzvratnu utakmicu četvrtfinala Lige prvakinja protiv francuskog Lillea u Donjem Kraljevcu kod Preloga. S obzirom na to da je prvi susret završio pobjedom zagrebačkog sastava 3:0, može se očekivati da će Dr. Časl u petak 9. veljače ostvariti 72. pobjedu zaredom u svim stolnoteniskim natjecanjima u kojima igra (HEP Superliga, Srednjoeuropska superliga i Liga prvakinja).

Stižu najbolje Europljanke

– Gledatelji će imati priliku uživo vidjeti finalistice nedavno završenog top 16 Europe, Rumunjku Bernadettu Szocs koja igra za Lille te našu Jie Li. U finalu top 16 pobijedila je Rumunjka – istaknuo je dr. Martin Tino Časl, predsjednik kluba.

U tom prvom susretu u Lilleu njih dvije nisu igrale međusobno. Szocs je igrala i izgubila od Yu Fu.

– U međuvremenu smo odigrali prvu utakmicu polufinala Srednjoeuropske superlige i uvjerljivo u gostima pobijedili češki Krumlov sa 7:0. Od udarne postave u Češku je išla samo Fu. Li i Zhou pripremale su se u Varaždinu. U uzvratu nećemo koristiti usluge Doo koja je otišla u Hong Kong i koja će se vratiti za polufinalne susrete – istaknuo je dr. Časl.

Kako to da se uzvrat ne igra u Zagrebu, u vašoj dvorani u Dedićima?

– Iskreno, zbog inata. Jer, kada igramo u Zagrebu, onda nas mediji uopće ne prate i u dvoranu dođe jedva 50 ljudi. Ljuti smo i na Sportski savez grada Zagreba koji nam za Ligu prvakinja nije uplatio ni lipu. A mi smo klub iz Zagreba koji je ove sezone najdalje došao u Europi. U Donjem Kraljevcu, u dvoranu tamošnje osnovne škole, doći će najmanje 500 gledatelja – istaknuo je predsjednik kluba.

U Donjem Kraljevcu već su gledali vrhunski stolni tenis. Ovo malo mjesto bilo je domaćin hrvatskoj muškoj reprezentaciji u susretu protiv Španjolske.

– Mislim da je svakom zaljubljeniku u stolni tenis gušt uživo gledati devetu i desetu stolnotenisačicu Europe. Bit će zanimljivo vidjeti i susret Zhou koja je za nas ove sezone igrala tek protiv Mađarica u Ligi prvakinja. Ipak je riječ o bivšoj A-reprezentativki Kine koja je prije četiri godine osvojila prvo mjesto u Japanu, na jednom od najvećih ženskih stolnoteniskih turnira – veli dr. Martin Tino Časl.

U klubu već polako gledaju prema polufinalu gdje ih čeka poljski sastav Tarnobrzeg.

Tko će koga “uloviti”

– Bit će to susret u kojem će gledatelji vidjeti trenutačno prva tri “lovca” u Europi. Za poljski sastav igraju prvi i treći “lovac”, Han i Qian Li, a za nas igra drugi “lovac” Jie Li. U svojim redovima imaju još Rumunjku Elizabetu Samaru, bivšu europsku prvakinju, te Bjeloruskinju Pavlovich i Srpkinju Todorović, zaključio je dr. Časl.

Prve utakmice polufinala Lige prvakinja igrat će se sredinom ožujka, nadamo se u Zagrebu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije