Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIZIF iz carinskih afera

"U Zagreb bih doveo i Chicago Bullse"

Predrag Matijević
Saša Zinaja
02.11.2009.
u 20:39

Na natječaj za direktora Cibone neočekivano se prijavio Robert Matijević (46). Sin suca Ilije Matijevića, nekada igrač i trener, vjeruje da može promijeniti lošu karmu kluba iz Savske.

Široj javnosti Matijević je poznat kao Sizif iz carinskih afera. Bio je vrlo angažirani i tvrdoglavi pomoćnik ravnatelja Službe za suzbijanje krijumčarenja u Carinskoj upravi, no sudska se vlast na njegove prijave o švercu naftom, kavom i cigaretama nije osvrtala.

Zbog toga je čak i štrajkao glađu ispred Vlade. Na kraju je ispalo da juriša na vjetrenjače, pa je, valjda preopasan za neke moćnike, otpremljen u invalidsku mirovinu (?), iz koje želi izići preuzimanjem mjesta prvog operativca Cibone.

– Da sam ja sve to vrijeme bio šef službe za nadzor Carinske uprave, državni bi proračun bio bogatiji za milijardu kuna godišnje – govorio je Matijević u 308. emisiji “Nedjeljom u dva”.

Klub je dužan 20 milijuna

Matijević sada želi stati na kraj Ciboninoj financijskoj nemoći.

– U roku od dva tjedna znalo bi se kome i koliko Cibona duguje. Priča se da je Cibona dužna oko 20 milijuna kuna. Potraživanja prema dobavljačima ne bi bilo teško ustvrditi, ali prema igračima bi jer dugogodišnji direktor Bože Miličević te ugovore nije predao. Spreman sam u sve uključiti i državno odvjetništvo, a odmah nakon stupanja na dužnost napravio bih plan otplate dugova.

Premda će se tek idućih dana znati tko se sve prijavio na natječaj, čini se da je trenutačno favorit legenda kluba Andro Knego.

– U svibnju 1987., Knego i ja isti smo dan imali promociju. Obojica smo diplomirali ekonomiju. Čujem da njega protežira Boris Lalić, dok iza mene nitko ne stoji. No, nadam se da će natječajno povjerenstvo koje čine Lalić, Previšić i tajnik kluba Filipović gledati na to tko može više napraviti za klub, a ne tko je igračka legendi.

Doveo bih Bullse u Arenu


Matijević bi u igru uveo i svoje NBA prijatelje:

– Treba napraviti kadrovske promjene i dovesti jake sponzore, a ja bih doveo ruskog sponzora. Osim toga, u planu imam i utakmicu protiv Chicago Bullsa u Areni, na proslavi 35. godišnjice imena Cibone. To bih organizirao i uz pomoć prijatelja Kukoča i Dukana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije