Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posrnula zvijezda Indonezije

U Vijetnamu je bio najguglaniji pojam, a Australci su ga vrijeđali

Marko Šimić
Dino Stanin/PIXSELL
14.02.2019.
u 06:32

Direktor kluba u kojem igra Marko Šimić rekao je kako je on za njih nevin sve dok mu se ne dokaže suprotno. Pružat će mu punu podršku

Dobivam dnevno između 200 i 500 poruka navijača. Instagram mi gori, javljaju mi se i neke indonezijske zvijezde koje me žele upoznati, zovu me u televizijske emisije. Moram paziti kad izlazim iz zgrade jer se u sekundi oko mene stvore navijači. Nema šanse da davanje autograma ne potraje sat i pol – riječi su kojima je nogometaš Marko Šimić u intervjuu koji je prije dva mjeseca dao Večernjem listu opisivao svoj život u glavnom gradu Indonezije gdje je u samo godinu dana dosegao zvjezdani status.

I onda se sve promijenilo u samo nekoliko dana. Najpoznatiji Hrvat u Indoneziji našao se u problemu nakon što je u nedjelju sletio u Sydney, gdje je njegov klub Persija Jakarta putovao na utakmicu azijskog kupa. Nakon slijetanja u zračnu luku policajci su ga priveli jer ga je putnica iz aviona pokraj koje je sjedio prijavila zbog seksualnog uznemiravanja, a iako je nakon saslušanja na sudu sutkinja odlučila da će ga pustiti da se brani sa slobode, oduzela mu je putovnicu sve do idućeg ročišta, koje će biti održano 9. travnja.

Pljeskali kada izgubi loptu

Šimić je tako na dva mjeseca praktički ostao zarobljen u Australiji u kojoj, barem zasad, uživa potpuno suprotan status od onog kakvog ima u Indoneziji. Iako je zahvaljujući angažmanu svog odvjetnika pušten na slobodu, pa je tako uspio nastupiti i na utakmici u kojoj je njegov klub izgubio s 3:1 u produžecima, pitanje je koliko je Šimić uživao igrajući jer bi mu doslovno svaki put kad bi primio loptu domaći navijači počeli zviždati i vrijeđati ga, a pljeskali bi mu kad bi loptu izgubio.

Poslije utakmice nije davao nikakve izjave i izbjegavao je medije, a gdje će živjeti narednih nekoliko tjedana dok se situacija ne razriješi također je nepoznato. Kako bi saznali njegovo viđenje cijele situacije više puta smo ga probali kontaktirati, ali nije odgovarao niti na pozive niti na poruke. Do njega barem do zaključenja ovog izdanja nisu uspjeli doći ni tamošnji novinari, a zanimljiva je i to kako je njegovo ime jučer bio najtraženiji pojam na internetu u Vijetnamu, gdje je Šimić igrao prije nego što je došao u Indoneziju. O njegovoj popularnosti svjedoči i to što su čak postavili i njegovu sliku u jedan od gradskih muzeja.

Marko Šimić
1/11

Trenirao ga je i Dalić

– U posljednje tri godine u Aziji, igrao sam u Maleziji, Vijetnamu i sad Indoneziji. S obzirom na to da sam brend, ne mogu se žaliti da ne zarađujem ozbiljan novac, ali nekako me opet vuče povratak u Europu. Imam nekih ponuda iz Turske i Grčke, ali i puno poziva iz cijele Azije. Morat ću dobro razmisliti i odvagati sve ponude. Imam brojne obveze sa sponzorima – govorio je Šimić prije Božića žaleći se i kako gotovo da nema slobodnog vremena koje će, barem kako zasad stvari stoje, do travnja imati i napretek. Iako se ne zna kako će se situacija dalje razvijati, njegov je klub izdao priopćenje u kojem objašnjavaju kako mu traže odvjetnika koji poznaje australski zakon, a kontaktirat će i s hrvatskom ambasadom u toj zemlji.

– Tražimo odvjetnika koji će nam pomoći u Šimićevu slučaju. Kontaktirali smo s Australskim nogometnim savezom kako bi Marko imao barem nekakvu zaštitu. Šimić će kontaktirati i s hrvatskim veleposlanstvom da s njima provjeri kakve su mu opcije. Pokušat ćemo izvući pravdu i osigurati mu zaštitu. Dok se ne dokaže suprotno, u ovaj slučaj ulazimo s presumpcijom nevinosti, igraču ćemo dati maksimalnu zaštitu. Šimić ne može napustiti Australiju do 9. travnja, a to nije bezazleno – rekao je Ferry Paulus, izvršni direktor Persija. Danas 31-godišnji nogometaš karijeru je počeo u Rijeci i Zagrebu. Do dolaska u Aziju igrao je u Rusiji, Mađarskoj, Litvi, Sloveniji, Italiji. Nastupao je i za mladu reprezentaciju s Lovrenom i Perišićem, a kratko ga je trenirao i Zlatko Dalić.

Pogledajte trening Dinama u Plzenu


 

Komentara 2

DA
dabssa
07:26 14.02.2019.

Bio on kriv ili ne, zapravo je kriv zato sto zena tako kaze! Sve sto zena sada mora napraviti je uperiti prstom i optuziti muskarca za zlostavljanje, pa makar to bilo i prije 10 godina i da uopce nema nikakvih dokaza.

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
07:25 14.02.2019.

Namirisala fufa da dječko ima novaca i hoće to da unovči...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije