Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Francuska, 25. kolo

U vatrometu pogodaka, PSG se vratio iz mrtvih protiv Lyona u 94. minuti

psg
AFP/Pixsell
25.02.2012.
u 23:12

Za domaćine nije igrao hrvatski reprezentativac Dejan Lovren koji se još uvijek oporavlja od ozljede tetiva.

Mnogi su se u Francuskoj nadali lijepom derbiju na Gerlandu, ali sigurno nitko nije očekivao osam pogodak i dramatičnu završnicu kakvu su ponudili nogometaši Lyona i PSG-a u 25. kolu francuskog prvenstva!

Naposljetku je završilo 4:4, a osim gledatelja profitirao je i Montpellier koji je zahvaljujući tom rezultatu izbio na čelo ljestvice. No, krenimo redom. Prvo je goste u vodstvo doveo malo korišteni Hoarau (do ove utakmice imao je osam nastupa i jedan gol) u 21. minuti, da bi zatim uslijedio petominutni uragan lavova. U razmaku od 35. do 40. minute, Lyon je postigao tri pogotka. Prvo je izjednačio Dinamov krvnik Gomis u 35., već u sljedećoj minuti domaćine je u vodstvo doveo Lisandro Lopez, a vodstvo je u 40. minuti podebljao Bastos.

Činilo se kako se lider prvenstva raspao, no tračak nade ukazao se u zadnjoj minuti prvoga dijela kada je Nene iskoristio najstrožu kaznu i smanjio na 3:2.

Ipak, drugi je dio bolje otvorio Lyon koji je u 57. preko Brianda ponovo došao do dva gola prednosti da bi zatim Parižani smanjili u 73. preko Ceare (prvijenac u ovoj sezoni!) te u četvrtoj minuti sudačke nadoknade zahvaljujući drugom golu Haoraua došli do boda na Gerlandu!

Nakon nepotpunog 25. kola, na ljestvici vodi Montpellier sa 53 boda, a PSG ima 52, Lyon je peti sa 40 bodova.

Ključne riječi

Komentara 1

CU
cupus
21:33 26.02.2012.

Jeli ijedan francuski derbi ,u zadnjih sto godina, zavrsio drugacije od 2/2 3/3 4/4???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije