Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CONTINENTAL CUP

U Umagu nastavljaju, žele i Svjetsku seriju odbojke na pijesku

Odbojka na pijesku
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
31.07.2014.
u 08:05

Ugostili su ga i posljednje tri godine.

Continental Cup četvrto je veliko međunarodno natjecanje u odbojci na pijesku koje je u posljednje tri godine ugostio Umag. Prije tri godine održano je FIVB U-19 Svjetsko prvenstvo, godinu dana kasnije BVB Umag Open turnir, a prošle godine FIVB U-21 Svjetsko prvenstvo. Time se Umag prometnuo u najznačajnije mjesto hrvatske odbojke na pijesku, a Hrvatska se u velikom stilu vratila na svjetsku mapu.

Ključna podrška Grada

– Za uspješnu organizaciju zahtjevnih sportskih manifestacija poput ovogodišnjeg međunarodnog turnira u odbojci na pijesku CEV Continental Cup-Umag 2014. nužna je jaka podrška lokalnih struktura. U Umagu projekt od prvog dana podržavaju grad i turistička zajednica, kako financijski tako i pružanjem pomoći pri rješavanju logistike i svih organizacijskih izazova. Jednako važan čimbenik za uspjeh je hotelijer Istraturist, koji svojim kapacitetima visoke kvalitete osigurava smještaj za sve sudionike turnira i njihove prateće timove – rekao je Damir Radeljić, izvršni direktor Hrvatskog saveza odbojke na pijesku, te dodao:

– Umag je idealna lokacija za odbojkaške turnire jer je blizu nekoliko aerodroma, od Krka i Ljubljane pa čak i Portoroža te nam to jamči odlične zrakoplovne veze sa svim europskim i svjetskim gradovima. Dodatan je plus topla klima te obilje sunca tijekom cijele godine. Idealno je i to što imamo sjajan stadion, na kojem se inače igra teniski turnir.

Da se u Umagu o odbojci na pijesku razmišlja dugoročno, dokazuje to što su 2011. u sklopu priprema za svjetsko prvenstvo Grad, TZ grada Umaga i Istraturist financijski podržali da se naprave četiri nova terena u sklopu Stella Maris kompleksa, koja su u funkciji tijekom cijele godine i time na raspolaganju sportašima, turistima i istarskim gostima.

Igraju i rukomet na pijesku

Za najveća natjecanja rade se tereni u sklopu ATP stadiona, koji s kapacitetom od 3500 sjedećih mjesta jamči izvrsnu navijačku atmosferu u finalima. Ništa nije prepušteno slučaju pa je za natjecanje 2011. iz Čazme dopremljeno čak 1900 tona kvarcnog pijeska najviše kvalitete da bi tereni bili vrhunski pripremljeni.

– Veliki sportski događaji ljeti u Umagu, a pritom mislim na odbojku na pijesku, rukomet na pijesku te teniski ATP turnir, odlična su promidžba našeg grada u svijetu. Jasno, želja je jedne godine dovesti i Svjetsku seriju odbojke na pijesku – rekao je Vili Bassanese, gradonačelnik Umaga.

>> Mlade odbojkašice na pijesku podigle atmosferu u Umagu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije