Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVAT U FINALU PAROVA

U trosatnom meču Thiem uspio slomiti Srbina i ući u finale

ATP Finals
Paul Childs/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Autori: Anton Filić, Hina
21.11.2020.
u 19:12

Đoković je bio neuobičajeno miran cijeli meč u kojem je doživio peti poraz u 13 susreta protiv Thiema, koji je i lani igrao u finalu završnog turnira

Austrijski tenisač Dominic Thiem plasirao se u finale završnog ATP turnira osmorice najboljih u Londonu svladavši prvoga igrača svijeta Novaka Đokovića s 7-5,6-7(10),7-6(5) nakon gotovo tri sata igre. 

Thiem je u pravom teniskom maratonu propustio četiri meč-lopte u drugom setu, a potom još jednu u "tie-breaku" trećega seta, u kojem je Đoković vodio s 4-1. Zanimljivo, Thiem je i lani u Londonu također porazio Đokovića "okrenuvši" 1-4 u "tie-breaku", a sada je protiv Srbina proslavio 300-tu pojedinačnu pobjedu u karijeri.  

Đoković je bio neuobičajeno miran cijeli meč u kojem je doživio peti poraz u 13 susreta protiv Thiema, koji je i lani igrao u finalu završnog turnira.

Austrijanac će u finalu igrati protiv boljega iz dvoboja Rafe Nadala i Rusa Daniila Medvjedeva. Nadala je Austrijanac u Londonu već dobio u sjajnom meču u skupini, a plasmanom u finale osigurao je 800 ATP bodova i 861 tisuća USD.

Nikola Mektić i Nizozemac Wesley Koolhof ušli su u finale završnoga Mastersa u Londonu, nakon što su u sjajnoj polufinalnoj partiji sa 6:3, 6:4, za sat i 13 minuta igre, nadjačali Španjolca Marcela Granollersa i Argentinca Horacija Zeballosa. Na taj je način Nikola osvetio sunarodnjaka i suigrača iz reprezentacije Matu Pavića za poraz od istih suparnika u skupini. Znate već, Granollers i Zeballos predali su meč Melzeru i Roger-Vasselinu pri omjeru 6:6, zbog navodne ozljede Granollersa, što ovoga nije spriječilo da se u polufinalu bori do kraja. A zbog te su predaje Pavić i Soares  ostali bez polufinala. No, tako vam je to kad ovisite o drugima...
Mektić i Koolhof nisu dopustili takvo što, bili su prvi u svojoj skupini a potom su i u polufinalu dominirali od početka do kraja, iskoristivši dvije od sedam prilika za obrat te istovremeno dopustivši suparnicima samo jednu priliku za break koju ovi nisu iskoristili.

- Igrali smo jako dobro od prvog poena. Marcel možda nije bio 100 posto zdrav, pa nam je to možda malo olakšalo posao, ali nama je bilo najvažnije da pružimo svoju najbolju igru i u tome smo uspjeli. Dva puta smo im oduzeli servis i to je bilo dovoljno za pobjedu - kazao je Mektić, kojemu je to, kao i Koolhofu, naravno prvi finale na završnim Mastersima.
Njih su dvojica već osigurala veliki skok na ATP listi (Koolhof stiže na sedmo a Mektić na osmo mjesto), a zajamčena im je i razdioba novčane nagrade u iznosu od 184.500 američkih dolara.

- Postavili smo ove godine neke ciljeve i sve smo ih ostvarili: igrali smo finale Grand Slam turnir (US Open - op. a.), kvalificirali se za završni Masters i sad još ušli finale. Spremni smo za slavlje u nedjelju - pridodao je 31-godišnji Koolhof koji je osvojio pet turnira a još čak 15 puta gubio u finalu, od toga dva puta s Mektićem (uz US Open, i Marseille ove godine).
Njima dvojici je, dakle, ovo treći zajednički finale i nadajmo se da će biti po onoj narodnoj "treća - sreća". Taj finale na rasporedu je u nedjelju u 16.30 sati uz prijenos na SportKlubu.  

Mektić je tako postao drugi hrvatski tenisač u finalu završnih Mastersa. Prije njega to je pošlo za rukom Ivanu Dodigu koji je 2014. godine u kombinaciji s Marcelom Melom poražen u finalu od braće Bryan (u tri seta).  Dodig je inače čak šest puta nastupao na završnim Mastersima, a možda bi se ugurao i ove godine da zbog zaraze koronavirusom nije morao ranije završiti sezonu.
U pojedinačnoj konkurenciji nismo imali finalista, ali je Goran Ivanišević tri puta u polufinalima u Njemačkoj gubio iznimno tijesno, primjerice 1996. od Samprasa sa 7:6 (6), 6:7 (4), 5:7. Sad Mektić ima priliku otići tamo gdje niti jedan Hrvat dosad nije bio.

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
22:01 21.11.2020.

Đoković je u tie breaku odlučujućeg 3. seta imao 4:0, ali ga je Thiem čudesno dostigao i dobio. Definitivno dolazi do smjene generacija, a glavnu riječ će voditi Medvetev i Thiem, jer su Tsitsipas i Zverev psihički nestabilni, a Ćorić i Shapovalov su konstantno u promjenjljivoj formi.

DO
domolub
21:40 21.11.2020.

uvijek se nađe jači

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije