Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reprezentacija

U Tatarstanu moramo nastupiti u najjačem sastavu, samo tako možemo do nove medalje

22.06.2014., PVC Mladost, Zagreb - Pripremni turnir uoci Europskog prvenstva, Hrvatska - Spanjolska. Sandro Sukno. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
03.10.2014.
u 15:46

Izabranicima Ivice Tucka pruža se prilika da isprave prilično blijed dojam što su ga ostavili u sezoni koja je iz nas.

Nakon mršavog ljeta, pred hrvatskom vaterpolskom reprezentacijom novi su veliki izazovi u 2015. godini. Svakako je najveći Svjetsko prvenstvo u ruskom gradu Kazanju od 24. srpnja do 9. kolovoza. Izabranicima Ivice Tucka pruža se prilika da isprave prilično blijed dojam što su ga ostavili u sezoni koja je iz nas. Peto mjesto u Europi nije nešto što može zadovoljiti poklonike tog sporta u Hrvatskoj. Jer znamo da vrijedimo više! I jer imamo olimpijske pobjednike!

Od nastupa u Tatarstanu očekujemo da se nastavi tamo gdje je naša nacionalna vrsta stala 2013. godine kada smo bili mediteranski prvaci i treći na svijetu. Ne smijemo dopustiti da se prekine sjajni niz koji smo postigli na SP-ima: osvajamo medalje još od Melbournea 2007. godine (zlato i tri bronce).

Da bismo u tome uspjeli, i u Kazanju, ali i prije toga u Svjetskoj ligi (završni je turnir od 23. do 28. lipnja), morali bismo nastupiti u najjačem sastavu. Izbornik Tucak mora okupiti sve snage koje imamo (i Burića i Boškovića) jer samo tako možemo do odličja u sve jačoj konkurenciji.

Nije zanemarivo, naravno, i kako će proći naši klubovi u Ligi prvaka. I tu već jako dugo očekujemo novi, 14. naslov. Posljednji put na klupskom krovu Europe bili su jugaši 2006. godine. Otad, a to je već osam godina, traju pokušaji da se europski naslov vrati u Hrvatsku. Možda se to dogodi ove sezone. Superjaki su i Primorje i Jug, a ni Mladost nije bez ambicija. Završni turnir Lige prvaka (Final 6) igra se od 28. do 30. svibnja u Barceloni, nadamo se barem s dva naša predstavnika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije