Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preko tisuću natjecatelja

U studenom Balon u Westinu! Najveći taekwondo događaj godine - u Zagrebu

Taekwondo
Foto: Josip Regović/Pixsell
1/6
30.10.2020.
u 15:39

Europsko prvenstvo održat će se od 21. do 25. studenoga, a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske putem resornoga Ministarstva turizma i sporta te gradonačelnika Zagreba

Najveće međunarodno taekwondo natjecanje u 2020. godini održat će se u Zagrebu za manje od mjesec dana. Naime, Europski taekwondo savez povjerio je organizaciju Europskog klupskog prvenstva hrvatskim klubovima Jastreb i Karlovac kao nositeljima kvalitete, ali i iskusnim organizatorima sportskih priredbi.

Europsko prvenstvo održat će se od 21. do 25. studenoga, a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske putem resornoga Ministarstva turizma i sporta te gradonačelnika Zagreba, navodi se u priopćenju organizatora natjecanja.

I u otežanim uvjetima zbog pandemijske krize očekuje se sudjelovanje više od 1000 natjecateljica i natjecatelja iz tridesetak zemalja u kategorijama: seniori, mlađi seniori, juniori, stariji kadeti i mlađi kadeti. U normalnim je okolnostima na prethodnim prvenstvima broj natjecatelja premašivao dvije tisuće.

Natjecanje će se održati po svim propisanim mjerama i preporukama Stožera civilne zaštite RH za što je organizator izradio pravilnik Covid-19 koji je od navedenih usvojen, ističu organizatori.

Europsko klupsko prvenstvo trebalo se održati u travnju u Poreču, ali je moralo biti odgođeno zbog tadašnje obustave sportskih aktivnosti. Iz navedenih razloga ECC će se održati u novome terminu u jedinstvenome ambijentu Kristalne dvorane hotela Westin u kojem će biti smješteni svi inozemni sportaši i gosti ECC-a, a Westin će biti i službeni hotel za sva događanja uz VIP uzvanike i članove počasnog odbora.

- Najtecanje će na službenim stranicama ECC-a i Europskog taekwondo saveza biti pokriveno live streamingom prijenosa svih mečeva sa borilišta, kao i na službenom portalu CroRing na kojem će se uz live streaming emitirati i svi najzanimljiviji video isječci iz najzanimljivijih borbi. Priloge s EP-a emitirat će i korejske TV-kuće te brojni europski mediji koji prate sport i taekwondo - navode organizatori prvenstva u čijem su počasnom odboru navedeni:

prof. dr. sc. Dragan Primorac (predsjednik),
Sakis Pragalos (predsjednik Europske taekwondo federacije),
Lee Sang-Wook (predsjednik Zaklade za promociju taekwondoa),
Nikolina Brnjac (ministrica turizma i sporta),
Kolinda Grabar-Kitarović (članica Međunarodnog olimpijskog odbora),
Zlatko Mateša (predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora),
Ratko Kovačić (predsjednik Hrvatskog i Europskog paraolimpijskog odbora),
Prof.dr.sc. Dalibor Krpan (auditor Svjetske taekwondo federacije),
Nj. E. Kim Dong-chan (veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj),
Damir Kušen (veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Koreji),
GM Lee Kwang Bae (taekwondo velemajstor, crni pojas 9. DAN Svjetske taekwondo federacije),
Zoran Horvat (predsjednik Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba),
Kristjan Staničić (direktor Hrvatske turističke zajednice),

počasni predsjednik Organizacijskog odbora Milan Bandić (gradonačelnik Zagreba).

Ponudu Germania kladionice pogledajte ovdje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije