Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKE PROMJENE

U Splitu osmišljeno novo nogometno natjecanje - Europska liga 2

Jasmin Huljaj
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/7
11.09.2018.
u 16:40

- Raspravljali smo o tome kako će izgledati organizacija Europske lige u razdoblju od 2021. do 2024. godine, te su se čuli prijedlozi da se naprave dva razreda po 32 momčadi, odnosno ukupno 64 kluba, koji bi bili raspoređeni u Europsku ligu 1 i Europsku ligu 2 - rekao je Huljaj

Na generalnoj skupštini Europskog udruženja nogometnih klubova (ECA), koja se održava u Splitu, predloženo je da se Europska  liga proširi sa 48 na 64 kluba, koja bi bila raspoređena u dva razreda, doznaje se od predsjednika Uprave Hajduka Jasmina Huljaja, koji je sudjelovao u radu ove skupštine.

- Raspravljali smo o tome kako će izgledati organizacija Europske lige u razdoblju od 2021. do 2024. godine, te su se čuli prijedlozi da se naprave dva razreda po 32 momčadi, odnosno ukupno 64 kluba, koji bi bili raspoređeni u Europsku ligu 1 i Europsku ligu 2 , a konačnu odluku o tome mogla bi donijeti UEFA u proljeće 2019. godine - rekao je Huljaj za Hinu.

Dodao je kako je zamišljeno da se taj format Europske lige počne primjenjivati od 2021. godine.

- Ovaj model Europske lige bio bi pozitivan za hrvatski nogomet, jer bi klubovi iz manjih država više sudjelovali u europskom natjecanju - kazao je Huljaj. Po njegovim riječima takav model Europske lige omogućit će Hajduku da lakše dođe do europskih utakmica.

On je također rekao kako bi Liga prvaka trebala ostati u sadašnjem formatu.

Predsjednik Juventusa i čelnik Europskog udruženja nogometnih klubova Andrea Agnelli izjavio je kako će se nogomet u sljedećim godinama razvijati na mnogo vidljivih načina.

- Od danas do 2024. godine, kada će novi međunarodni kalendar definirati nogometni krajolik, nogomet će se razvijati na mnogo vidljivih načina - rekao je Agnelli. 

On je na konferenciji za novinare najavio kako će se vjerojatno od sljedeće godine u Ligi prvaka uvesti VAR

- Uvođenjem VAR-a želimo da se nogometnoj igri dade što veća preciznost - istaknuo je Agnelli.

Na generalnoj skupštini ECA, osim predstavnika Hajduka, od hrvatskih klubova sudjelovali su još predstavnici Rijeke i Dinama.

>> Pogledajte kako je Luka Modrić rasplakao dječaka

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
17:26 11.09.2018.

Svasta. Pa oni vec imaju Hrvatsku ligu 2!?

NK
NKDZG
22:11 11.09.2018.

Glavni organizator NH i počasni predsjednik Ivan Rilov

HR
Hrabraja
07:32 12.09.2018.

Trebali bi posebnu ligu za Ajduka organizirati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije