Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale u Karlovcu

U sjajnoj navijačkoj atmosferi Dinamo osvojio svoj peti naslov

Futsal Dinamo - Jesenje
Foto: VL
1/4
24.12.2016.
u 12:26

Futsal Dinamo svladao je u petak Jesenje u finalu regionalnog kupa koje se igralo u Karlovcu te se plasirao u Hrvatski malonogometni kup. Futsal Dinamu ovo je peti osvojeni trofej u povijesti. Uz naslov Druge hrvatske malonogometne lige Sjever te Lige prvaka drugih liga, Plavima je ovo bio treći osvojeni kup regije Sjever.

Futsal Dinamo je u finalu s 2:0 nadvisio iznimno borbeno Jesenje, najbolju momčad 2.HMNL Sjever. Utakmica je bila vrlo dinamična, a nominalni gosti prikazali su odličan otpor, u nekoliko navrata neugodno zaprijetivši Goranu Škoriću. Utakmicu je svakako prelomila 22. minuta kada je najbolji igrač Jesenja, Goran Malogorski, dobio crveni karton, a Jesenje nije imalo rezervnog golmana.

Matija Capar je odmah zabio za konačnih 2:0 i Dinamo je lagano priveo utakmicu kraju. Finale je odigrano u sjajnoj atmosferi. Na jednoj strani oko 600 Bad Blue Boysa, a na drugoj oko 300 navijača Jesenja navijali su bez prestanka svih 40 minuta utakmice.

Utakmicu je bolje otvorio Dinamo i dva je puta ozbiljno zaprijetio preko Davora Kanjuha i Vedrana Matoševića. Iako je Dinamo bio bolji, Jesenje je prikazalo odličan futsal te su igrali bez kompromisa. Prvi puta su ozbiljnije zaprijetili u 7. minuti preko Marka Stabića, no Matija Capar je izbio loptu s crte.

Dinamo je dominaciju iskoristio u 12. Kristijan Grbeša je pucao, Malogorski obranio, no lopta je došla do Hrvoja Penave koji rutinski poentira za 1:0 vodstvo Futsal DInama. Ubrzo nakon gola Grbeša je imao dvije šanse, ali je Malogorski bio siguran.

Pred kraj poluvremena Jesenje se otvorilo i zaprijetilo preko svojeg najboljeg igrača Matije Majcenića, no Škorić je u oba navrata bio siguran te se na odmor otišlo s minimalnom prednosti Futsal Dinama.

Početkom nastavka veliku šansu propustio je Penava, da bi se u 22. dogodio ključni trenutak dvoboja. Malogorski je igrao rukom van šesterca i zaradio je crveni karton. S obzirom na to da Jesenje nije imalo rezervnog golmana, na vrata je stao igrač Denis Gamilec.

S igračem više Dinamo je odmah zabio pogodak preko Capara za 2:0. Do kraja utakmice Dinamo je sigurno držao prednost, iako je Jesenje u nekoliko navrata opasno zaprijetilo, no Dinamov Škorić se još jednom iskazao kao najsigurniji pojedinac momčadi.

Futsal Dinamo završio je natjecateljsku polusezonu s vrlo dobrim učinkom – trećim mjestom u prvenstvu i malim zaostatkom za vodećim Nacionalom (četiri boda) i osvojenim regionalnim kupom.

Čak 11 Dinamovih igrača u ponedjeljak, na Štefanje, igra četvrtfinale Kutije šibica, a u utorak, 27. prosinca, održat će se redovna Skupština kluba na kojoj će imati priliku sudjelovati svi članovi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije