Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP U SPLITU

U reprizi finala Svjetskog prvenstva Španjolci došli do bronce protiv Talijana

Europsko prvenstvo u vaterpolu za muškarce, utakmica za treće mjesto, Španjolska - Italija
Marko Lukunic/PIXSELL
10.09.2022.
u 19:38

Kod Španjolaca je čak sedam igrača postiglo po jedan gol, a vratar Unai Aguirre je imao 10 obrana. Kod Talijana je Luca Damonte zabio dva gola, a vratar Marco del Lungo je također imao 10 obrana.

Španjolska vaterpolska reprezentacija osvojila je brončano odlićje na Europskom prvenstvu u Splitu pobijedivši u dvoboju za treće mjesto Italiju s 7-6 (3-1, 0-2, 3-1, 1-2).

U reprizi finala nedavnog Svjetskog prvenstva Španjolci su u dvoboju za broncu opet pobijedili Talijane.

Svjetski prvaci Španjolci su bolje započeli dvoboj i prvu četvrtinu su dobili s 3-1, da u drugoj nisu zabili ni gola i Talijani su izjednačili. U trećoj četvrtini Španjolci opet dolaze do dva gola prednosti (6-4).

Talijani opet poravnavaju na 6-6, da bi tri minute prije kraja 36-godišnji Brazilac sa španjolskom putovnicom Felipe Perrone postigao gol za novo vodstvo Furije. Dvije minute prije kraja Španjolci nisu iskoristili dva igrača više, ali Talijani ih nisu kaznili. Za Španjolsku su svi kazali da je trenutno najjača momčad svijeta, no umjesto zlata moraju se zadovoljiti broncom.

Kod Španjolaca je čak sedam igrača postiglo po jedan gol, a vratar Unai Aguirre je imao 10 obrana. Kod Talijana je Luca Damonte zabio dva gola, a vratar Marco del Lungo je također imao 10 obrana.

Španoljcima je to sedma europska medalja i četvrta bronca, dok još uvijek nemaju naslov europskog prvaka. Talijani su ostali na 11 odličja, a imaju tri naslova prvaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije