Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

U raspored natjecanja žele uvrstiti staze koje nisu bile u kalendaru

Formula 1 - VN Mađarske
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
08.05.2020.
u 07:40

Prema sadašnjem planu sezona bi trebala započeti početkom srpnja u Austriji, a plan je da se u kalendaru nađe 15 do 18 utrka koje će se bodovati za Svjetsko prvenstvo

Nakon što su morali odgoditi ili otkazati prvih deset od rekordne 22 utrke iz originalnog kalendara za ovu sezonu, čelni ljudi Formule 1 raspravljali su u četvrtak o mogućnosti održavanja natjecanja na stazama koje nisu bile uključene u plan prije nego što je svijet paralizirala pandemija izazvana širenjem koronavirusa, objavio je britanski Sky Sports.

"Neumorno radimo od Australije i u aktivnoj smo vezi s našim promotorima kako bismo sastavili potencijalni kalendar za 2020. Pred nama su dva izazova: identificirati lokacije na kojima možemo održavati utrke i dokučiti kako ćemo transportirati sve ljude i opremu na te lokacije", izjavio je čelni čovjek Formule 1 Chase Carey nakon video-konferencije na kojoj se raspravljalo i o financijskim rezultatima za prvi kvartal ove godine.

Prema sadašnjem planu sezona bi trebala započeti početkom srpnja u Austriji, a plan je da se u kalendaru nađe 15 do 18 utrka koje će se bodovati za Svjetsko prvenstvo.

"Vodimo razgovore sa svim našim promotorima, ali i s upraviteljima staza koje se trenutačno ne nalaze u kalendaru za 2020., kako bismo bili sigurni da smo iscrpili sve opcije", izjavio je izvršni direktor F1 Ross Brawn.

Tako se kao opcija pojavila povratak u Njemačku, a na popisu mogućih domaćina natjecanja našli su se Imola, Portugal i Malezija.

Prva utrka sezone trebala bi se održati 5. srpnja na Red Bull Ringu u austrijskom Spielbergu.

"Vrlo lako je moguće da ćemo u Austriji imati natjecanje i 12. srpnja", najavio je Chase Carey.

Takav bi scenarij mogao biti ponovljen i u sljedeća dva tjedna nakon toga na stazi u Silverstoneu.

"U poodmakloj smo fazi slaganja rasporeda europskih utrka do početka rujna, uključujući natjecanja tijekom kolovoza, kad je uobičajena stanka. Očekujemo da u prvom dijelu neće biti gledatelja na tribinama, ali se nadamo da će ljubiteljima formule 1 biti dopušten dolazak uz stazu u kasnijoj fazi sezone", istaknuo je Carey te dodao:

"Osjećamo se vrlo dobro vezano za broj lokacija koje mogu i žele ugostiti utrke u ovoj godini."

>> Pogledajte video o karijeri Nikija Laude

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije