Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATLETIKA

U Nizozemskoj pao europski rekord star čak 18 godina

Golden Spike Meeting
DAVID W CERNY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
11.10.2020.
u 11:04

Prijašnji rekord, koji je 2002. postavila Britanka Paula Radcliff, bio je gotovo pola minute sporiji (30:01.09)

Nizozemska atletičarka Sifan Hassan, aktualna svjetska prvakinja na 10.000 metara, u subotu je na mitingu u nizozemskom Hengelu popravila 18 godina star europski rekord u utrci na 10.000 metara, a novi rekord sada iznosi 29:36.67 minuta.

Prijašnji rekord, koji je 2002. postavila Britanka Paula Radcliff, bio je gotovo pola minute sporiji (30:01.09).

Hassan je napadala i svjetski rekord Etiopljanke Almaz Ayane (29:17.45) te nakon 15 minuta trčanja bila na putu da postavi najbolji rezultat svih vremena, ali nije izdržala do kraja u tom tempu. Veći dio utrke Nizozemka rođena u Etiopiji je trčala usamljena, a na ruku joj nije išlo ni kišovito i hladno vrijeme. Na stadionu nije bilo gledatelja zbog epidemioloških mjera.

"Jako sam sretna, što sam, unatoč uvjetima, istrčala europski rekord koji je Paula držala tako dugo. Bila je teška utrka zbog hladnoće i kiše. Osjećala sam se odlično i nadala se boljim uvjetima", izjavila je Hassan kojoj je ovo natjecanje poslužilo kao priprema za Svjetsko prvenstvo u polumaratonu, koje je na rasporedu sljedećeg tjedna u poljskoj Gdyni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije