Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNE VIJESTI

U Maksimiru najprije tenisačice, a nakon šest godina i tenisači!

Osijek: Borna Ćorić protiv Marina Čilića na turniru Hrvatski Premier Tenis
Davor Javorovic/PIXSELL
01.04.2021.
u 14:45

Iznimno me veseli da će se unatoč izazovnoj godini nastaviti tradicija Zagreb Ladies Opena, najbrojnijeg ženskog profesionalnog turnira u Hrvatskoj.

Tenis se na velika vrata vraća u Zagreb. Tradicionalnom turniru tenisačica Zagreb Ladies Open ove će se godine pridružiti i turnir tenisača iz kategorije ATP Challenger. Oba će se održati na zemljanim terenima Teniskog centra Maksimir koji će tenisačice ugostiti od 25. travnja do 2. svibnja, a tenisače od 9. do 16 svibnja. Očekuje se dolazak više od 120 tenisača i tenisačica (plus njihovi treneri, partneri ili roditelji) iz više od 40 zemalja svijeta.

Uoči Roland Garrosa

Zagreb Ladies Open najbrojniji je ženski profesionalni teniski turnir u Hrvatskoj (najjači je, naravno, onaj u Bolu), a direktor zagrebačkog turnira Emir Aliti jamči da ni u 12. godini održavanja neće razočarati ljubitelje bijelog sporta:

– Iznimno me veseli da će se unatoč izazovnoj godini nastaviti tradicija Zagreb Ladies Opena, najbrojnijeg ženskog profesionalnog turnira u Hrvatskoj. Osim za promjenu termina, odlučili smo se i za povećanje nagradnog fonda koji će tako ove godine iznositi 60.000 USD. I kao takav bit će, nadam se, zanimljiv većem broju domaćih igračica. Nadam se nastupu prošlogodišnje pobjednice Ane Konjuh, kao i nastupu 10-ak igračica iz prvih 100 na WTA listi – napomenuo je Aliti.

Nakon što je godinama bio jedan od malobrojnih glavih gradova neke od država iz Europske unije bez ATP turnira, Zagreb će napokon dobiti, tj. vratiti i jedno ATP natjecanje, Zagreb Open će popuniti i tu prazninu.

Turnir koji će vratiti profesionalni tenis u Zagreb imat će nagradni fond od 52.080 USD, a direktor tog turnira, bivši tenisač Goran Belošević kaže:

– Sretan sam i ponosan na činjenicu da se nakon stanke od šest godina profesionalni muški tenis vraća u Zagreb. Riječ je o najatraktivnijem terminu održavanja, tjedan dana uoči početka Roland Garrosa, jedinog Grand Slam turnira na zemljanoj podlozi. To nam daje nadu u dolazak nekih od zvučnih imena svjetskog tenisa. Uvjeren sam da je ovo samo početak te da će Zagreb Open postati još jedna tradicionalna sportska priredba u Gradu Zagrebu – istaknuo je Belošević.

Dva zagrebačka turnira dio su serije od čak deset turnira koji će se ovog proljeća održati (neki su već i održani) u osam hrvatskih gradova. Na taj je način (nakon male krize) profesionalni tenis vraćen u našu zemlju, a ti su turniri i dio kontinuirane inicijative Hrvatskog teniskog saveza kojom se nastoji našim mladim tenisačima i tenisačicama pružiti prilika za profesionalni razvoj kroz natjecanja na domaćem terenu.

– Hrvatski teniski savez suorganizira nikad veći broj profesionalnih turnira u prvom dijelu sezone. Počelo je Istarskom rivijerom, pa Zadar Openom, nakon čega će od petog travnja uslijediti dva splitska Challengera za tenisače. Ova serija turnira dobra je prilika za hrvatske tenisače i tenisačice koji sada ne moraju putovati u inozemstvo, već mogu u Hrvatskoj ići s turnira na turnir. Dobra je to prilika za sve tenisače i tenisačice da u ovim teškim vremenima nešto i zarade – ističe direktor Hrvatskog teniskog saveza Vladimir Jovanoski.

Pregovori s jakim imenima

Što se muškog Zagreb Opena tiče, organizatori očekuju naše najbolje mlade tenisače Duju Ajdukovića, Ninu Serdarušića i vjerojatno Bornu Goju.

– U pregovorima smo oko dolaska nekoliko zvučnih imena svjetskog tenisa, ali to ćemo objaviti naknadno, kad nam njihov nastup bude potvrđen – napomenuo je Belošević.

Još kad se vrate gledatelji... U ovom trenutku to ne izgleda realno, ali organizatori zagrebačkih turnira nadaju se poboljšanju situacije do svibnja, što bi zagrebačkoj publici pružilo priliku da ponovno uživa u vrhunskom tenisu. Sve će to, naravno, ovisiti o epidemiološkim mjerama koje će tada biti na snazi. No, dobra je vijest da će finalne susrete oba turnira izravno prenositi HRT na svom drugom televizijskom programu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije