Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVA JE PERSPEKTIVA?

U Maksimir stigla ponuda iz Španjolske, u njemu vide što u Dinamu još nije doživio

Dinamo
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/4
01.08.2019.
u 15:03

Majerova situacija u Dinamu za sada nije povoljna, pa i ako mu perspektiva bude ista kao u prošloj sezoni, možda bi doista (privremeni) rastanak bio najbolja opcija za obje strane

Nenada Bjelicu prati rezultat i dok je tako, treneru se nema što prigovoriti, čak i ako je izvedba daleko ispod razine momčadi koja pretendira na Ligu prvaka. Kao što je bilo protiv anonimaca iz Gruzije.

Međutim, iza kulisa raketnoga starta plavih u sezonu naziru se i neke anomalije sustava koji je uspostavio Bjelica i koje zahtijevaju neke, možda i radikalne zahvate.

Na primjer, je li možda sazrelo vrijeme da Dinamo pusti, odnosno proda Lovru Majera? Taj bogomdani talent sa zagrebačkog asfalta, znakovitih inicijala L. M., kojemu su u Maksimiru dali desetku, na žalost u Dinamu još uvijek izgleda poput uljeza. Dobivajući minutažu na kapaljku, Lovro je izgubio samopouzdanje, njegova je oštrica otupjela, čarobnjaštvo kao da je isparilo.

Bjelica još uvijek više vjeruje Kadzioru, pa i drugim igračima, i čini se iz dana u dan da Majer u Dinamu postaje višak. Igrač koji popunjava broj i u rotaciju ulazi samo kada se nekoga odmara. Međutim, Lovro Majer još nije sasvim iščeznuo s radara europskim klubovima.

Tako saznajemo da novi španjolski prvoligaš Mallorca nudi Lovri mogućnost oživljavanja karijere u Primeri, najprije posudbom, a potom i eventualnom kupnjom. U Majeru vide ono što u Dinamu još nije doživio – igrača koji bi imao neupitan status igrača prve momčadi i iza kojega bi trener čvrsto stao.

Majerova situacija u Dinamu za sada nije povoljna, pa i ako mu perspektiva bude ista kao u prošloj sezoni, možda bi doista (privremeni) rastanak bio najbolja opcija za obje strane; Lovri bi se otvorili novi horizonti, a Bjelica više ne bi imao nezadovoljnoga igrača u rotaciji.

Najsretnija svojim statusima nisu ni dvojica mladih igrača, 20-godišnji vratar Dinko Horkaš i 18-godišnji krilni napadač Antonio Marin. Evo, za razliku od prošle sezone kada je u prvim utakmicama sezone rotirao vratare, Bjelica u ovoj sezoni vjeruje samo – Livakoviću.

Taj je vratar unutar 17 dana branio svih pet utakmica za plave i nije primio pogodak, što je izvanredan doseg, no legitimno je pitanje je li u tom razdoblju, protiv Lokomotive ili Slavena, šansu mogao dobiti i Horkaš, ako je već označen vratarom budućnosti? Nije li HNL idealan poligon za razvoj mladih igrača? I što će biti s Horkašem kada se oporavi Zagorac?

U istome statusu je i Antonio Marin, koji je, istina, zaigrao protiv Slaven Belupa, a onda protiv Saburtala nije bio ni na klupi. O Marinu je protekle sezone brujala cijela Europa i, umjesto da igrač takvoga talenta postane Dinamov projekt, kao što su nekada bili Kovačić, Halilović i Ćorić, Antonio je daleko od svjetala pozornice.

Proda li Dinamo ovoga ljeta Olma i Petkovića, ponovno će zaroniti u financijsku spokojnost za nadolazeću sezonu. Ali, pogledamo li prema sljedećem prijelaznom roku, naziru li se uopće u Maksimiru sljedeći kapitalci za “10 plus” milijuna eura? Jedino – Majer i Marin. A oni u ovom trenutku izgledaju kao mrtvi kapitali. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije