Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raspad kauboja

U London treba s Červarom

\'05.01.2009., Split - Trening Hrvatske rukometne reprezentacije uoci Svjetskog prvenstva u rukometu .Uvecer je odradjen i prvi trening u velikoj dvorani Spaladiuma. Izbornik Lino Cervar i Slavko Golu
Arhiva VL
24.01.2011.
u 20:02

Odlaskom trofejnog izbornika nestao i pobjednički duh hrvatskih rukometaša, ponos nacije bačen je na dno. Čelnici saveza zasad šute i čekaju. No, Golužu ne bi trebalo spasiti ni 7. mjesto

Nakon što smo remizirali sa Srbijom još tamo u prvom krugu SP-a, Mladen Bojinović (34), najiskusniji srpski reprezentativac, rekao je:

– Bojim se da je Goluža uzeo vrući krumpir od Červara i ne vjerujem da će napraviti nešto veliko.

HRS čeka rasplet

I Goluža se opekao, a može se još jače opeći. Da ostane izbornik može ga spasiti samo plasman među prvih sedam, na kvalifikacije za OI u Londonu. Iako, prema pokazanom u Švedskoj, ni to ga ne bi trebalo spasiti. Čelnici HRS-a zasad šute. Čekaju kao porota današnju utakmicu. Poraz će značiti palac dolje.

Nakon odlaska trofejnog Line Červara, izbor Goluže bio je očekivani slijed jer je bio njegov pomoćnik tri godine. No, znalo se da Goluža nema iskustva, ali se igralo na kartu da je uz reprezentaciju kao igrač i trener dugi niz godina. Dobro poznaje igrače, pričalo se da ima autoritet. Goluža je kao igrač bio vrlo hrabar na parketu, ali kao izbornik nije. Nije imao hrabrosti isprobati nešto novo, nije imao hrabrosti igrati obranu 3-2-1 koja nam je bila zaštitni znak. Istina je da je Červarova 5-1 obrana donijela najbolje rezultate, ali nema više Kaleba, Sulića i Špoljarića, a Valčić i Vori nisu tako mladi. Možda je trebao pozvati nekog iskusnijeg vratara, Loserta ili Kelentrića, možda nije trebao davati priliku igračima koji uopće ne igraju u klubovima, poput Štrleka i Gojuna. Imao je hrabrosti dvaput povući Balića zbog loše igre, no za neke je to bila ludost.

Već sada se zaziva duh Line Červara, koji sve to mirno gleda iz Slovenije gdje je na pripremama s makedonskim klubom Metalurgom. Ne želi Lino išta komentirati. A hoće li se vratiti? Teško u ovakvim okolnostima, no s njime se nikad ne zna.

– Červar je iskusan, izvanserijski stručnjak, a Goluža je mlad i to mu je bilo prvo veliko natjecanje u toj ulozi. Dojam je da mu je to donijelo veće opterećenje nego momčadi – kaže bivši izbornik Zdravko Zovko.

Smajlagić, Perkovac...

U svakom slučaju, izgubi li OI, čelnici saveza složit će se s javnošću i krenuti u potragu za nasljednikom - Perkovac, Smajlagić, Kamenica, Kljaić čekaju na red... Kandidata za samo jedno prvenstvo uvijek će biti. Ali, nama treba netko tko će ostati najmanje pet godina. Netko poput Červara. Lino je uvijek imao svoje neprijatelje, ali iza njega su ostali rezultati, pa neka se nađe još jedan takav, nećemo imati ništa protiv. Ali ga nema. Zasad.

Komentara 44

NE
nevkos
23:11 24.01.2011.

treba zvati Smajlagića, samo što njega ne može Gobac ni vidjeti...e je...ga, privatluk, ništa drugo...

OB
-obrisani-
16:39 25.01.2011.

U London treba s Červarom a u Brisel se treba s nevinim golubovima Ante Gotovinom i Ivekom Sanaderom..

Avatar poljicanin
poljicanin
23:02 24.01.2011.

Dobili su sto \"kauboji\" dobiju-tomahavk po glavi!Prvo bi trebalo pod hitno promijeniti taj glupi nehrvatski naziv.Zanimalo bi me,tko se od igraca osjeca kao \"kauboj\"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije