Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljupko Petrović

U ljeto 1991. krenuli su u lov na najbolje Hrvate: Uz njih bi Zvezda bila nezadrživa!

17.04.2020.
u 11:50

- Ponovili bismo uspjeh iz Barija, i to možda više puta. Međutim, izbio je rat i sve je to propalo - prisjeća se Petrović

Stojan Bogdanović, Miodrag Belodedić, Ilija Najdovski, Refik Šabanadžović, Vladimir Jugović, Slobodan Marović, Siniša Mihajlović, Dragiša binić, Dejan Savićević, Robert Prosinečki, Darko Pančev...

Igrači su to koji su 29. svibnja 1991. godine donijeli Crvenoj zvezdi naslov europskog prvaka protiv Olympiquea iz Marseill u Bariju, međutim čelnici beogradskog kluba nisu željeli tu stati.

Plan im je bio stvoriti još veću nogometnu velesilu, pa su u tom ime zakaparili Davora Šukera i Roberta Jarnija!

Otkrio je to upravo za list Danas tadašnji trener Ljupko Petrović, koji vjeruje da bi Crvena zvezda uz navedenu dvojicu fenomenalnih hrvatskih nogometaša praktički bila nepobjediva.

- Davor Šuker i  Robert Jarni su bili zakapareni, trebali su doći u Crvenu zvezdu tog ljeta. Razgovarali smo i sa Slavišom Jokanovićem i bili blizu dogovora.

S onom momčadi koju smo tada imali, pa još pojačani uz ta tri igrača, jamčim vam vam da bismo bili nezadrživ klub u Europi. Ponovili bismo uspjeh iz Barija, i to možda više puta. Međutim, izbio je rat i sve je to propalo.

Žao mi je jer je Jugoslavija imala snagu donijeti više prvaka Europe. Pogledajte kako Španjolci ne dopuštaju da im se raspadne država, a mi smo to u tišini gledali - kazao je Petrović, koji je na nogometni način prokomentirao i situaciju s koronavirosm:

- Dobra obrana je preduvjet za dobar napad. Mi smo sada u toj fazi i obrana je najbolji napad na koronu. Kada te netko napada, moraš znati kako se obraniti, a mi se od virusa trenutačno branimo defanzivnim ponašanjem, neizlaženjem, ne dopuštanjem da nam priđe.

Ja sam čitav život zagovarao da se napadne protivnik, ali nikada tako da se ide grlom u jagode. Ne smije se ostaviti prazan gol. Mi smo sada u velikoj defanzivi, ali čekamo pravi trenutak za protuudar, pa da otjeramo koronu u tri lijepe ***** - zaključio je.

Komentara 10

DU
Deleted user
12:09 17.04.2020.

Da niste kupovali suce te 1991, ne samo te godine svake godine, nebi niti bili prvaci juge, već bi bio Dinamo. Koliko je moralio po političkoj depeši zagrebačkih najboljih igrača igrati partizan i cz!

VJ
vjekoslavkatalina
12:16 17.04.2020.

...zadnji hrvat koji je dosao u zvezdu bio je goran juric pocetkom 1990 godine...odnosno u sezoni 1989/90...u jesenskoj pauzi te sezone...zvali su oni nakon toga jos nekoliko hrvatskig igraca ali nitko nije ni pomisljao otici u klub koji je bio bas bio sinonim za velikosrpstvo i velikosrpsku propagandu a pogotovo preko zvezdinih navijaca..

VJ
vjekoslavkatalina
12:13 17.04.2020.

ovo je vec plasirana laž sto puta...o dolasku šukera i jarnija..jarni je to vise puta demantirao...jedini put kad ga je zvezda trazila to je bilo 1989 godine..i nikad vise poslije toga...da bas bi šuker i jarni otisli u zvezdu u ljeto 1991...a prakticno sra..e...je pocelo debelo jos 1990...i tada prakticno od te godine nije bilo prelazaka hrvatskih igraca u srpske klubove i obrnuto...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije