Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marcq-en-Baroeulu

U Lilleu se očekuje dvije tisuće hrvatskih navijača

21.11.2018.
u 23:41

ITF je dopustio Francuzima da glavni teren osposobe tek u srijedu (jer se još u subotu ondje igrao ragbi), a prethodnih dana i jedna i druga reprezentacija trenirale su u obližnjem Marcq-en-Baroeulu

Gdje to hrvatski tenisači treniraju ovih dana pripremajući se za finale Davisova kupa u Lilleu? U pravilu odgovor bi trebao biti: ondje gdje će i igrati, na stadionu Pierrea Mauroya. No, ITF je dopustio Francuzima da glavni teren osposobe tek u srijedu (jer se još u subotu ondje igrao ragbi), a prethodnih dana i jedna i druga reprezentacija trenirale su u obližnjem Marcq-en-Baroeulu, praktično predgrađu Lillea, ali ipak izdvojenom malom gradiću od 40-ak tisuća stanovnika. Do njega ne vodi metro, a do teniskog kluba Ligue des Hauts čak ni autobus jer je malo izvan naselja. A članovi kluba očito su bolje stojeći ljudi, pa u klub, koji ima šest natkrivenih terena i još toliko otvorenih, dolaze automobilom...

Čilić: Zemlja nam nije strana

Mi smo došli taksijem, a kad je vozač, Marokanac podrijetlom, čuo da smo iz Hrvatske i da će ovdje doći puno naših ljudi, dao nam je posjetnicu i zamolio da ga preporučimo.

– Ja ću biti vozač za Croatie (Hrvatsku) – rekao je na mješavini engleskog i francuskog, dodavši:

– To su jako dragi ljudi. Imate sjajne nogometaše.

Uglavnom, naši su tenisači prilagodili situaciji jer od nekog zdvajanja ionako ne bi bilo neke koristi. ITF je tako odlučio, izašao u susret Francuzima i – kome krivo kome pravo. Njih barem organizatori dovoze i odvoze.

– Situacija? Klasična, radi se punom parom. Koristimo svaku priliku da treniramo što više – kaže nam za našeg posjeta treningu naših tenisača izbornik Željko Krajan.

U što smo se i sami uvjerili. Marin Čilić najprije je igrao protiv Franka Škugora i Mate Delića, potom je Škugor otišao na susjedni teren igrati parove s Nikolom Mektićem, a protiv Ivana Dodiga i Mate Pavića. Nakon toga je Borna Ćorić uskočio umjesto Marina s kojim smo onda mogli malo i porazgovarati.

– Sve ide po planu, dobro se osjećam, dobro treniram, nije nama zemlja tako strana podloga. S nestrpljenjem očekujemo ulazak na glavni teren i posebno mečeve na stadionu. Bit će to spektakl! Drago mi je da će biti i tisuću i pol do dvije tisuće naših navijača. Oni nam puno pomažu, bodre nas kamo god dođemo, a posebno se to vidjelo na našem gostovanju u Portlandu prije dvije godine. Njihova nam podrška može puno značiti, a mi ćemo dati sve od sebe i svojom ih borbenošću dodatno motivirati – kaže Čilić.

Irski pub za Hrvate

Za finale se, dakle, očekuje oko 2000 hrvatskih navijača, iako nas oni uvijek mogu i ugodno iznenaditi.

Neki će iz susjednih gradova Francuske, Belgije i Njemačke ulaznice kupiti na mjestu igranja. Ne sumnjamo da Hrvati neće štedjeti grla, a nakon mečeva imat će priliku za okrepu i druženje u jednom od najpoznatijih sportskih kafića u Lilleu, zapravo irskom pubu, Mac Allansu, gdje se već vihori i hrvatska trobojnica. To je samo na pet minuta hoda od postaje podzemne željeznice Lille Grand Palais.

Hrvatski korner u Mac Allansu organizirala je Hrvatska udruga u Lilleu kao idealno mjesto za druženje naših navijača i to uz snižene cijene pića samo za njih (bit će dovoljno da budu u hrvatskim navijačkim obilježjima, kao što su majica s crveno-bijelim kvadratićima, kapa, šal ili slično). Iz Hrvatske udruge nam kažu da će u noći na subotu Mac Allans biti otvoren do jedan poslije ponoći, a u noći na nedjelju do dva.

No, u nedjelju nakon finala – svi se nadamo se uz slavlje i šampanjac – hrvatska fan zona bit će organizirana u Društvenom centru Saint Maurice Pellevoisin (rue Saint Gabriel 115).

>> Pogledajte gostovanje Branka Horvata na Večernji TV-u

Komentara 3

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
23:57 21.11.2018.

Hajde Hrvatska!!! Hajde Hrvatski Dečki!!! Hajde Srce i Dušu za Hrvatsku!!! Dajte sve od sebe !!! Dajte Gas hajde Momci !!!

MA
Mama
13:44 22.11.2018.

hajmo nasi!!

Avatar darkkati
darkkati
00:57 22.11.2018.

Irski pub za hrvate jer smo nasapunali engleze 2:1

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije