Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA SEZONA

U Ligi prvaka najmanje 19 Hrvata: Kovačić, Perišić i Brozović mogu na Modrića, ali i na Messija

Luka Modrić
Foto: EXPA/PIXSELL
1/4
25.08.2021.
u 14:00

Zgodan podatak za naše nogometaše je da su na listi za Ligu prvaka njih četvorica do 21 godine.

Već sada, dok još nisu poznati ishodi svih utakmica play-offa Lige prvaka, poznato je da će u grupnoj fazi ovoga natjecanja u ovoj sezoni sudjelovati najmanje 19 hrvatskih nogometaša.

Po klubovima to su: Kovačić (Chelsea), Vrsaljko (Atlético), Stanišić (Bayern), Perišić, Brozović (Inter), Bradarić, Grbić (Lille), Modrić (Real Madrid), Rakitić (Sevilla), Marc Pašalić (Borussia Dortmund), Gvardiol (Leipzig), Mario Pašalić, Šutalo (Atalanta), Lovren (Zenit), Vida (Bešiktaš), Rebić (Milan), Brekalo i Pongračić (Wolfsburg), Mitrović (Club Brugge).

Prošle godine samo 14

Do kraja kolovoza moguće je, u slučaju eventualnih transfera, da se ova lista proširi ili smanji, ali već sada se zna da je ona, i bez nogometaša koji bi došli iz pretkola, za četiri imena bogatija nego prošle sezone. U njoj su u grupnoj fazi nastupala (ili barem bila prijavljena na listi klubova) 14-orica hrvatskih nogometaša.

Svakako je pohvalno da se povećao broj naših igrača u prestižnome natjecanju, i u kontekstu reprezentacije i u kontekstu imidža hrvatskog nogometa i nogometaša, a do toga je došlo u prijelaznome roku u kojemu klub iz Lige prvaka za sada nije kupio nijednoga hrvatskoga nogometaša. Samo je Ivo Grbić došao iz Atlética na posudbu u Lille, a još je uvijek aktualan prelazak Nikole Vlašića u Milan.

Od 18-orice Hrvata u Ligi prvaka neki od njih su već starosjedioci, poput Modrića, Brozovića, Perišića, Rakitića i Lovrena.

Tako će kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, bude li pošteđen ozljeda, ove sezone postati prvi hrvatski nogometaš sa sto nastupa u Ligi prvaka. Trenutačno je na brojci od 94 nastupa u dresovima Tottenhama i Real Madrida, Ivan Rakitić ih ima 80 (Schalke, Barcelona, Sevilla), branitelj naslova Mateo Kovačić 51 (Dinamo, Real Madrid, Chelsea), Dejan Lovren 39 (Lyon, Liverpool, Zenit), Ivan Perišić 33 (Borussia D., Inter, Bayern), Marcelo Brozović 23 (Dinamo, Inter)...

Domagoj Vida u dresu Bešiktaša bit će povratnik u elitnu ligu europskog nogometa u kojoj je već nastupao u dresovima dvaju klubova, Dinama i kijevskog Dinama. Među debitantima najzvučnija imena među našim nogometašima su već 27-godišnji Ante Rebić u dresu Milana i 23-godišnji Josip Brekalo u dresu Wolfsburga. Zajednički nazivnik im je da su obojica upravo eliminirana iz hrvatske reprezentacije.

Zgodan podatak za naše nogometaše je da su na listi za Ligu prvaka njih četvorica do 21 godine. Dvojica, Marco Pašalić (20) i Josip Stanišić (21), na Bišćanovu su popisu mlade reprezentacije, dok su Gvardiol (19) i Bradarić (21) već okusili A reprezentaciju. Istina, status Domagoja Bradarića u Lilleu nije baš najidealniji i nije u skladu s njegovim godinama i potencijalom. Bradarić je u ovoj kalendarskoj godini odigrao ukupno 365 minuta za Lille u francuskom prvenstvu, dok u ovoj sezoni u prvenstvenim utakmicama nije nastupao, a ima samo pet minuta odigranih u francuskome Superkupu. Bradarićeva minutaža najvjerojatnije je razlog zašto je i on u rujanskim akcijama izostavljen s Dalićeva popisa.

Milan tek u zadnjoj skupini

Sličnu situaciju ima i Marin Pongračić u Wolfsburgu: prije godinu dana bio je bundesligaško otkriće i budući vatreni, a danas je izvan trenerovih kombinacija.

Inače, prema klupskim koeficijentima, grupna faza Lige prvaka mogla bi ponuditi nekoliko spektakularnih ogleda. Tako su u prvoj jakosnoj skupini među ostalim Chelsea, Atlético, Manchester City, Bayern, Inter..., a u drugoj Real Madrid, Barcelona, Juventus, Manchester United, Paris St. Germain, Liverpool...

Tako su primjerice moguće skupine u kojima će se sučeliti Manchester City i PSG, Bayern i Real Madrid, Chelsea i Juventus, Atlético i Liverpool... Kovačić u dresu Chelseaja ili Perišić i Brozović u Interu mogli bi već u skupini na Modrićev Real Madrid, ili još bolje – na Neymara i Messija u Pariz.

U drugoj jakosnoj skupini još je jedan bivši europski prvak, Borussia Dortmund, u trećoj sigurno još dvojica, Porto i Ajax, a u četvrtoj još jedan – AC Milan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije