Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EBEL, četvrtfinale

U Ledenoj opet euforija, za Linz se traži karta više! I pobjeda

Medveščak - Linz
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/6
19.03.2018.
u 15:53

Pred trenerom Medveščaka Douglasom Bradleyjem težak je zadatak da uštima obranu, jer posljednje dvije utakmice medvjedi su primali po osam golova

Četvrtfinale EBEL-a stiglo je do petih utakmica, a Medveščak i Linz praktički su na početku jer je rezultat serije 2-2. Medvjedi su slavili u prve dvije utakmice, i tada se činilo da je zagrebački klub korak do polufinala, pogotovo kad se zna da statistički samo sedam posto momčadi uspije okrenuti 0-2 u seriji koja se igra na četiri pobjede. No onda su u sljedeće dvije utakmice Austrijanci slavili te sve vratili na početak.

Ali, Medveščak je i dalje u maloj prednosti, pogotovo što se iduće dvije utakmice igraju u Ledenoj dvorani (prva danas od 19.15 sati). A tek sedmu Linz bi u petak igrao na svom ledu.

Sigurno je da će Ledena večeras biti usijana jer ulaznica gotovo više i nema, dvorana će biti rasprodana do posljednjeg mjesta. Podsjetit će to na atmosferu iz 2010. godine, kada je zagrebački klub u premijernoj sezoni u Ledenoj preko Graza uspio ući u polufinale.

Pred trenerom Medveščaka Douglasom Bradleyjem težak je zadatak da uštima obranu, jer posljednje dvije utakmice medvjedi su primali po osam golova (porazi 2:8 i 4:8). Zanimljivo, U 56 utakmica prije te dvije, medvjedi su samo jednom dobili osam golova u mrežu, i to u 16. kolu također protiv Linza. Raspoloženost vratara večeras će biti ključna. Kevin Carr ili možda Vilim Rosandić, moraju biti na nivou žele li medvjedi do pobjede. Na vratima Linza bit će stari poznanik u Ledenoj, bivši hrvatski reprezentativac Michael Ouzas, koji je na vratima medvjeda bio dvije sezone, a sada je već petu sezonu zaredom u Linzu.

A u tih pet sezona ima fantastičan učinak od 92,5 posto obrana. Nadamo se da večeras neće biti na tom nivou...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije