Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INDIAN WALLES

U hrvatskom derbiju 40-godišnji Karlović pobijedio 18 godina mlađeg Ćorića

Ivo Karlović
Foto: Reuters/Pixsell
09.03.2019.
u 23:40

Borna očito poštuje autoritet starijih suigrača jer i protiv Marina Čilića ne zna za pobjedu (0-7).

U hrvatskom dvoboju drugog kola na ATP Masters 1000 turniru u Indian Wellsu 40-godišnji Ivo Karlović pobijedio je 18 godina mlađeg Bornu Ćorića sa 6:4, 7:6 (2) i tako mu nanio i treći poraz u međusobnim susretima. Borna očito poštuje autoritet starijih suigrača jer i protiv Marina Čilića ne zna za pobjedu (0-7). A Karloviću će ova pobjeda donijeti napredak na ATP listi, sada je u poretku uživo već negdje oko 81. pozicije (+8). 

Donna Vekić nije uspjela proći prvu prepreku. Ponovno je Osječanka propustila set prednosti, kao i u polufinalu Acapulca. Sada je u drugom kolu (u prvom je bila slobodna) poražena od belgijske kvalifikantice Ysaline Bonaventure, 144. tenisačice  svijeta, sa 6:1, 6:7 (5), 3:6. Donna je tako propustila lijepu priliku za napredak na WTA listi jer ništa nije branila.
No, zato dalje ide Nikola Mektić u konkurenciji parova. On i Argentinac Zeballos u prvom su kolu sa 7:6 (1), 6:3 nadjačali Britance Edmunda i N. Skupskog. Nikoli je to 12. pobjeda ove godine (uz šest poraza) i sad je jako blizu svom najboljem dosadašnjem plasmanu - 11. mjestu.  

A sutra kreće i Čilić. Kad bi se gledala samo statistika, onda bi naš najbolji tenisač morao imati miran početak turnira u Indian Wellsu. U prvom je kolu bio slobodan, a večeras ga u dvoboju drugog kola očekuje dvije godine mlađi (30-28) Srbin Dušan Lajović. S kojim se Marin sastajao dva puta (2014. u Zagrebu i 2016. u Miamiju) i oba je puta izlazio kao pobjednik.

Pobijedi li Srbina, Međugorac bi u trećem kolu na temelju “minulog rada” bio još veći favorit u mogućem susretu s Amerikancem Steveom Johnsonom protiv kojega ima odličnih 5-0, ali pozitivan je i s alternativom - Kanađaninom Denisom Šapovalovom, vodi 1-0.
Poznato je da se Marin oduvijek dobro nosio s Amerikancima. I protiv Andyja Roddicka imao je pozitivnih 2-1, a s ovima koji danas igraju ima učinak od čak 33-9 (protiv Querreya 6-1, Isnera 8-3, Harrisona 7-1, Younga 3-0...). Sa Srbima je Marin negativan, ali prije svega zahvaljujući velikom manjku u mečevima s Novakom Đokovićem (2-17). Sa svima ostalima je pozitivan: s Tipsarevićem 8-2, Troickim 6-5 itd.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
15:16 10.03.2019.

bravo ivo,i sa 40g razbijas levate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije