Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rudešov Vuco:

U Hajduku ne možemo tražiti mane, a teško se sporazumjevamo sa Španjolcima

20.08.2017.
u 12:38

Rudeš čeka najveća utakmica do sada - dolazi im Hajduk.

Rudeška 25 prošle je sezone bila prometna. Igrala se tamo Druga HNL, a mali klub s te adrese gostio je protivnike. Sada je stadion NK Rudeša rezerviran samo za treninge. Igrači se pripremaju za Hajduk, mlađi uzrasti mijenjaju smjene na pomoćnom terenu, ali sve polagano. Nema tamo žurbe, glamura, panike. Neiskusna je to još momčad, mlada, nepoznata. Igrači ne voze skupe automobile, djeca ih ne zaustavljaju za autogram. Većinom su to domaći dečki kojima ne treba pažnja i pune tribine da bi igrali nogomet, stepenica više u hrvatskoj ligi već im je nagrada, a dobili su i ‘novi stadion’. Rudešku su zamijenili Kranjčevićevom.

– Hendikep je to jer to je naš stadion, naš teren, tu se osjećamo dobro – kaže Vilibald Vuco.

Može Hajduk i bez Futacsa

A baš u tu Kranjčevićevu danas im dolazi Hajduk (19 sati). Najveća je to utakmica za Inakijeve momke do sada, ali za njih kao i svaka druga.

1/17

– Nikakav poseban režim. Svaku utakmicu se pripremamo jednako, trener skautira i odredi mane, ali u slučaju Hajduka samo njihove propuste i sada nakon malo lošijih utakmica, moramo dati sve od sebe. Gledali smo utakmicu s Evertonom, ali to je ipak klasa više. Vidjeli smo dosta toga, ali Hajduk je tamo bio u podređenom položaju što neće biti s nama – kaže igrač Rudeša koji je pet godina bio u splitskom klubu.

– Imam samo dobre uspomene od tamo. Navijam za Hajduk, ali sada želim pobjedu. Ako bude prilika možda se i vratim tamo, ali ne razmišljam sada o tome – kaže Vuco koji će imati nešto ‘lakši’ posao u obrani sada kada nema Marka Futacsa.

– On je jako dobar igrač, ali imaju oni i drugih napadača te klase. Neće to biti neka jako velika promjena u igri. A mi smo svi zdravi, samo Lulić i Havojić neće igrati zbog kartona.

Svi su zdravi, za razliku od igrača koje u Zagreb vodi Joan Carrillo. Ali oba Španjolca na klupama hrvatskih klubova žele bodove. Carrillo je s bilima uspostavio dobru komunikaciju, ali ni Alonso nije daleko. Igrači se prilagođavaju, a on uči zajednički jezik.

Žele izvući barem bod

– Trener uči engleski, pomoćni trener Matić zna španjolski pa nam on prevede ako dođe do problema u komunikaciji. I na utakmicama trener ima neke svoje uzrečice pa znamo što misli kada nam viče. Novi se igrači prilagođavaju, jedino sa Španjolcima treba biti bolja komunikacija. Ne znaju engleski, ali nekako se razumijemo. Znali smo da će biti teško, malo nam treba prilagodbe u svemu. Nadam da ćemo uspjeti izvući koji bod.

Možda i uspiju. Momčad vrijedna dva i pol milijuna eura, sada je još i pod povećalom.

– Bilo je medijske pažnje kad smo bili u Drugoj ligi. Navikli smo mi na to – kaže Vuco koji je jedini nakon treninga ostao popričati. Svi ostali su ‘pobjegli’, čak ni trener nije imao vremena. Izgleda da im je dosta te ‘sline’ medijske pažnje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije