Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VODEĆA MOMČAD

U Ferrariju likuju: Konačno bolid kakav navijači zaslužuju

Sebastian Vettel, Ferarri
Foto: Reuters/PIXSELL
03.06.2017.
u 15:46

Vettel je pobijedio i u Australiji i Bahreinu, a drugi je bio u Kini, Rusiji i Španjolskoj. Binotto vjeruje da Ferrari može biti na vrhu na svim utrkama do kraja sezone.

Ferrarijev tehnički direktor Mattia Binotto smatra da će SF70H biti kompetitivan na svim stazama u kalendaru formule 1 nakon što su završili na prvom ili drugom mjestu u svih šest utrka, piše GP1.

Nakon sezone bez pobjede, talijanska momčad je uspjela izazvati Mercedes i trenutno je na vrhu u oba poretka.

Na nedavno održanoj VN Monaka, Scuderia je uspjela završiti 1-2 u utrci prvi puta nakon 2010., sa Sebastianom Vettelom ispred Kimija Raikkonena.

Vettel je pobijedio i u Australiji i Bahreinu, a drugi je bio u Kini, Rusiji i Španjolskoj. Binotto vjeruje da Ferrari može biti na vrhu na svim utrkama do kraja sezone.

- SF70H pokazuje da je dobro pripremljen za sve uvjete koje smo iskusili tijekom vikenda na stazi koja iziskuje puno aerodinamičkog downforcea - izjavio je Binotto, osvrnuvši se na Monako.

- Naš bolid se jako dobro ponašao na svim stazama. Sad moramo gledati naprijed, korak po korak, biti svjesni važnosti nadolazećih nadogradnji.

Ferrarijev predsjednik Sergio Marchione pohvalio je momčad nakon prve pobjede u Monaku još od 2001. te je rekao da će ovaj rezultat biti dio njihove povijesti.

- Utrka je bila jako uzbudljiva, vidjeli pravu Scuderiju. Pohvale idu vozačima i cijeloj momčadi, ali i pojedincima koji naporno rade svaki dan u Maranellu.

- Ovo je bolid koji konačno tifosima daje zadovoljstvo koje zaslužuju - rekao je Marchione.

Vettel je 25 bodova ispred Lewisa Hamiltona, a Ferrari je bolji od Mercedesa za 17 bodova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije