Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA UEFA

U Europi ostaje do 15 Hrvata

11.12.2008.
u 16:10

Još je jedno kolo Uefine lige ostalo do odluke o tome tko će u Europi igrati i na proljeće.

Liga prvaka je svoju jesen okončala, i u tom natjecanju naši igrači baš nisu bili previše uspješni. U borbu za naslov europskog prvaka samo će Mario Galinović i Ante Rukavina sa svojim Panathinaikosom.

Iz Lige prvaka preselili su se u Kup Uefe (jer su bili treći) Šahtar Darija Srne, kijevski Dinamo s Ognjenom Vukojevićem, Zenit Ivice Križanca i Werder Jurice Vranješa.

U Uefinoj ligi su proljetni nastavak već izborili Standard iz Liegea (Tomislav Mikulić) i Hamburger SV (Ivica Olić i Mladen Petrić). No, upitno je hoće li Olić igrati i na proljeće u HSV-u jer je moguć njegov transfer već ove zime, pa nije nemoguće da se preseli u najelitnije natjecanje, u Ligu prvaka, u kojoj igraju Bayern, Liverpool...).

Srna će očito ostati u Kupu Uefe, samo bi u njemu mogao zaigrati zajedno s Ćorlukom i Modrićem u Tottenhamu.

Rakitićev Schalke strepi, mogu ga preskočiti PSG i Racing, Šimunić bi s Herthom morao pobijediti Olympiacos u Ateni, Tottenham se bori u posljednjem kolu s Pletikosinim Spartakom i netko od njih mogao bi ispasti.

Club Brugge, u kojem igra Ivan Leko, u posljednjem kolu kod kuće igra protiv Kopenhagena, izravnog suparnika za ostanak u natjecanju.

Kad bi svi bili uspješni te izborili proljetni dio natjecanja, imali bismo 15 nogometaša koji će 19. prosinca u Nyonu čekati ždrijeb Lige prvaka i Kupa Uefe.

Natjecanja počinju u veljači, Kup Uefe 18., a Liga prvaka 24. i 25. veljače.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije