Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podravka

U dva mjeseca odigrale 17 utakmica, Sarač: Cure su u crvenom

17.11.2018.
u 16:32

Rukometašice Podravka Vegete večeras (19.30 sati) u Győru protiv istoimenog suparnika igraju posljednju utakmicu u skupini Lige prvakinja

Rukometašice Podravka Vegete večeras (19.30 sati) u Győru protiv istoimenog suparnika igraju posljednju utakmicu u skupini Lige prvakinja. Koprivničankama se još u teoriji mogu plasirati u drugi krug, no poznavatelji rukometa jako dobro znaju da “kokice” imaju možda jedan posto šanse da prođu dalje.

Prvo bi se trebalo dogoditi da njemački Thüringen na svom parketu izgubi od ljubljanskog Krima, a potom da Podravka pobijedi u Győru. Još je ovo prvo nekako i moguće, ali ovo drugo nikako.

1/5

Naime, mađarske prvakinje nisu na svom parketu izgubile od listopada 2015. godine kada su pobijeđene od danskog Midtjyllanda (21:26).

Moramo 100 posto ući

– Igramo zadnju utakmicu u ovoj skupini protiv Győra. Idemo na gostovanje kod prvaka Europe i znamo dobro što nas tamo očekuje, a to je jedna fantastična atmosfera, prepuna dvorana. Idemo se maksimalno koncentrirati i maksimalno odigrati tu utakmicu. U ovu utakmicu moramo ući 100 posto, na krajnjim limitima i, ako tako uđemo, može biti svašta, ali čak i ako odigramo na vrhu naših mogućnosti, pitanje je koliko će to biti rezultatski uspješno – rekao je Zlatko Saračević, trener Podravka Vegete.

Što se tiče igračkog kadra, Saračević ima na raspolaganju sve igračice.

– Činjenica je da smo zadnje dvije utakmice odigrali loše i to nije bilo na nivou, a ovaj tjedan radili smo na tome da to popravimo koliko je to u ovom trenutku moguće. Realno, mi smo počeli s prvom utakmicom prije više od dva mjeseca i ovo nam je 17. utakmica, cure su u crvenom, no glava ovog puta mora izvući maksimum iz njih – zaključio je Saračević.

Europa nije gotova

U susretu protiv Thüringena sjajno je branila pričuvna vratarka Magdalena Ećimović.

>> Pogledajte tko su najskuplje plaćeni hrvatski sportaši

– Atmosfera je malo pala nakon utakmice s Njemicama koju smo uvjerljivo izgubili, ali nismo mogli puno tugovati jer smo dan kasnije imali prvenstvenu utakmicu. Sad moramo glave skupiti za Győr i odigrati tamo najbolje što možemo jer je zadnja utakmica u ovoj fazi. U Koprivnici smo pokazali da možemo igrati s njima i nadamo se da će tako biti i tamo – rekla je mlada vratarka.

Ako Podravka ne prođe u drugi krug, njezin put u Europi neće biti završen. Nastavit će igrati u Kupu EHF-a, natjecanju gdje po kvaliteti može otići dosta daleko. Možda čak i do finala.

Četiri zadnja sastava iz četiri skupine Lige prvakinja plus 12 sastava iz kvalifikacija Kupa EHF-a oformit će četiri skupine po četiri. Ima tu nekoliko dobrih sastava poput danskog Viborga, ruske Lade i Zvenigoroda, njemačkog Metzingena, španjolske Bera Bere, mađarskog Siófoka s našim igračicama Andrejom Kobetić i Katarinom Ježić... 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije