Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRATEGIJA RAZVOJA SPORTA

U četiri godine Vlada izdvojila 400 milijuna kuna za sport

Zagreb: U HGK održana virtualna konferencija o investicijama u sport
Robert Anic/PIXSELL
30.11.2020.
u 17:16

– U prošlom mandatu ove Vlade ostvareni su potrebni preduvjeti kako bi u sljedećem razdoblju sport dobio željeni dodatni zamah. Donesena je prva strategija u području sporta „Nacionalni program športa 2019. – 2026.“ u kojoj je određen smjer razvoja sporta za osmogodišnje razdoblje. Vlada je također osigurala povećano izdvajanje za sport od 2016. te je u četiri godine taj iznos povećan sto posto, s 200 na 400 milijuna kuna – rekla je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta

Hrvatska gospodarska komora organizirala je konferenciju o investicijama u sport na kojoj su predstavljeni rezultati satelitskog računa sporta i studije o investicijama u sport.

Više pokazatelja upućuje na to da je sport s ostatkom gospodarstva povezan jače od prosječnoga sektora. To znači da investiranje u sport stvara više bruto dodane vrijednosti i zaposlenosti unutar opskrbnih mreža nego investiranje u prosječni sektor gospodarstva. Zanimljiv je podatak da sport i djelatnosti povezane sa sportom pridonose zaposlenosti s udjelom od 2,88 posto ukupne zaposlenosti u Hrvatskoj (44.861 zaposlenik).

– U prošlom mandatu ove Vlade ostvareni su potrebni preduvjeti kako bi u sljedećem razdoblju sport dobio željeni dodatni zamah. Donesena je prva strategija u području sporta „Nacionalni program športa 2019. – 2026.“ u kojoj je određen smjer razvoja sporta za osmogodišnje razdoblje. Vlada je također osigurala povećano izdvajanje za sport od 2016. te je u četiri godine taj iznos povećan sto posto, s 200 na 400 milijuna kuna – rekla je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta.  

Uz ministricu Brnjac na konferenciji su se obratili i predstavnica MOO-a Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade RH i ministar financija Zdravko Marić, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša te predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije