Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PPD Zagreb dočekuje Celje

U Celju je bilo 12 Hrvata, a nijedan nema Kup prvaka

21.09.2013., Arena Zagreb, Zagreb - Rukometna Liga prvaka, CO Zagreb - Celje Pivovarna Lasko. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
27.02.2016.
u 15:10

'Ispada da nijedan naš igrač nije bio u Celju kada su osvojili Kup prvaka 2004. godine.'

Rukometaši Pivovarne Laško iz Celje igrat će večeras u Areni (20 sati) protiv PPD Zagreb bez ijednog hrvatskog igrača u postavi. Od 1993. godine do danas u momčadi Celja igralo je ukupno 12 hrvatskih igrača. Naših u slovenskom klubu nije bilo samo 2003., 2004., 2005, 2013. i sada.

– Ispada da nijedan naš igrač nije bio u Celju kada su osvojili Kup prvaka 2004. godine – istaknuo je Mario Kelentrić koji je branio za Celjane 2002. godine u paru s Dejanom Perićem.

Kelentrić začudio Celjane

Danas su oba vratara treneri. Mario je trener vratara u PPD Zagrebu, a Perić je izbornik Srbije.

– U Celje sam došao iz Zagreba koji je 2002. godine ušao u financijsku krizu. Imao sam na stolu deset top ponuda, a odlučio sam se za Celje, gdje je tada trener bio Josip Šojat. Oni su u to vrijeme bili među tri najbolja kluba u Europi, a Celje mi je odgovaralo jer sam bio blizu doma. U klubu su me lijepo primili i osjećao sam se fenomenalno. Imali smo strašnu momčad i cilj je bio osvajanje Kupa prvaka. Tada smo još igrali u staroj dvorani Golovec koja prima samo 3000 gledatelja i bila je dupkom puna na svakoj utakmici, bilo da je riječ o europskim ili domaćim utakmicama. No, ispali smo u četvrtfinalu od Magdeburga, kasnijih osvajača Kupa prvaka – rekao je Kelenterić.

U Celju se zadržao samo jednu sezonu.

– Nakon ispadanja iz Kupa prvaka izgubili smo i prvenstvo Slovenije od Prula. Kako sam želio igrati Kup prvaka, otišao sam u Metković, u kojem je tada igrao Ivano Balić. U Celju su ostali u čudu kada sam rekao da odlazim. Te godine, osim mene, klub su napustili Pungartnik, Šerbec, Stefanović. E, da smo znali da će Celjani dvije godine kasnije biti prvaci Europe... – rekao je Kelentrić.

I Gips bio na klupi

Prvi hrvatski igrač u Celju bio je Alvaro Načinović, kružni napadač. Došao je 1993. godine i ukupno je u Celju proveo osam sezona – od 1993. do 1998. te od 1999. do 2001. godine. Potom su igrali Vladimir Jelčić (tri sezone), Krešimir Ivanković (jednu sezonu), Denis Špoljarić (jednu sezonu), Renato Sulić (tri sezone), Igor Kos (jednu sezonu), Marko Koljanin (jednu sezonu), Pero Metličić (dvije sezone), Mirko Alilović (jednu sezonu), Ivan Slišković (dvije sezone) i Šime Ivić (sezonu i pol).

Osim hrvatskih igrača, u Celju su trag ostavili i mnogobrojni hrvatski treneri. Među prvima tamo je radio Ivan Snoj, koji je bio izbornik bivše Jugoslavije koja je na olimpijskim igrama u Münchenu 1972. godine osvojila zlato. Potom su u Celju na klupi sjedili Željko Seleš, Antun Bašić, Ante Kostelić, Slavko Bambir, Zdenko Zorko, Abas Arslanagić, Sead Hasanefendić, Josip Šojat, Zdravko Zovko i Zvonimir Serdarušić.

>>Florijani u euforiji kao 2004., vlakom u Zagreb za 25 eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije