Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10 MIL. € GODIŠNJE

TV prava na HNL prodana Šveđanima?! Hajduk se izuzeo od odlučivanja

Split: Hrvatski Telekom Prva liga, 27. kolo, HNK Hajduk - NK Inter Zaprešić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
08.06.2020.
u 14:21

Prema neslužbenim informacijama, klubovima je kao najbolja ponuda prezentirana ona koju je poslala švedska tvrtka Magine Pro.

U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza održan je sastanak rukovodstva Saveza s predstavnicima klubova Hrvatski Telekom Prve lige na temu novog ugovora o TV pravima.

Hrvatski nogometni savez objavio je 20. travnja međunarodni poziv na dostavu ponuda za pregovore o prodaji televizijskih i povezanih prava kojima je vlasnik HNS. Nakon što je 11. svibnja istekao rok za dostavu prijedloga, Savez je klubove HT Prve lige načelno upoznao s pristiglim ponudama te je pristupio fazi pregovora s ponuditeljima.

Nakon održanih pregovora, rukovodstvo Saveza danas je predstavilo klubovima tijek pregovora te predložilo najbolju opciju. Predstavnici osam prvoligaša iskazali su zadovoljstvo predstavljenom ponudom te su bili suglasni s prijedlogom koji smatraju dobrim za daljnji razvoj hrvatskog nogometa, pri čemu predstavnik Intera nije bio prisutan, dok se Hajduk izuzeo iz odlučivanja o toj temi.

Prema neslužbenim informacijama, klubovima je kao najbolja ponuda prezentirana ona koju je poslala švedska tvrtka Magine Pro. 24sata navodi da je ukupna vrijednost oko 10 milijuna eura godišnje. Ova bi se ponuda trebala realizirati od 2022.

Dosadašnji ugovor s HT-om i VOX-nogometom bio je težak 1,5 milijuna eura godišnje pa je ovo poprilično povećanje prihoda.

Konačnu odluku o potpisivanju ugovora donijet će Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
21:32 08.06.2020.

Varduk je izuzet hehehe

DH
dalibor.hren
16:51 08.06.2020.

Hajduk se izuzeo, kako ne bi pred velikim auditorijem morao izvoditi penale....hehehehehe

Avatar dzambo
dzambo
21:36 08.06.2020.

Nedugo nakon sastanka, u medijima su se već pojavile informacije da je riječ o tvrtki koja je osnovana prije samo tri mjeseca s temeljnim kapitalom od 6.000 funta koja se na natječaj javila bez ikakvih bankovnih jamstava za predanu ponud. Tak kazu u Ajduku...a vidjecemo sta je od toga istina....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije