Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomoćni trener hajduka

Tudor: Moj nasljednik je Lovren

Reja Tudor
Leonard Ninčević/VLM
24.12.2009.
u 14:40

Igor Tudor, Hajdukov pomoćni trener, koji je praktički izravno iz kopački sjeo na trenersku klupu, ni trenutka nije dvojio kada je odlučivao tko je za njega najbolji hrvatski nogometaš u 2009. godini.

– Dario Srna je moj izbor. Bez obzira na to što reprezentacija nije otišla na veliko natjecanje. Jer, Srna u dresu Hrvatske uvijek daje sve od sebe, uvijek je motor koji pokreće igru naših. Ali, ono najvažnije, Srna je kao kapetan Šahtara osvojio trofej namijenjen pobjedniku Kupa Uefe. A to je velika stvar, osvojiti trofej i još biti kapetan te momčadi – pojasnio je Igor Tudor.

Modrić najbolji igrač

Odmah iza njega je Ivica Olić, koji je potkraj godine jednostavno eksplodirao.

– Olić je čudo, uopće nije bilo dvojbi da će ponijeti Bayern, bilo je samo pitanje kad će se to dogoditi. On i Srna zaslužuju prvo mjesto u izboru, presudio je samo taj trofej koji je Dario osvojio – kaže Tudor.

Visoko je pozicionirao i Niku Kranjčara, koji je pola godine nosio dres Portsmoutha, a sada igra za Tottenham.

– Kupio ga je klub visokih ambicija, stalno dobro igra, vidi se da sazrijeva.

Na Tudorovu popisu visoko je i Luka Modrić.

– Uopće nije dvojbeno da je Modrić naš najbolji igrač, ali stavio sam ga na četvrto mjesto jednostavno zato što je dobar dio sezone bio ozlijeđen, pa je manje igrao. Znatno je nedostajao reprezentaciji – ustvrdio je Tudor.

A potom je posebno pohvalio Dinamova stopera, kojeg vidi kao svoga nasljednika.

– Ove sezone posebno me oduševio Dejan Lovren. Igra iznimno zrelo za svoje godine i sigurno će biti dugoročno rješenje u reprezentaciji. Bio bi nada godine da nije igrao za najjaču državnu vrstu.

Tomečak dolazi

Oduševljen je Tudor generacijom koja dolazi, puno od nje očekuje.

– Badelj je za mene broj jedan, pametan vezni igrač. A iza njega postavio sam trojicu Hajdukovih igrača koje treniram i poznajem dobro njihove kvalitete.

Komentara 1

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
17:39 24.12.2009.

uglavnom je upravu tudor, iako igrac godine je za mene ivica olic. batistuta gabriele za tebe je olic pele !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije