Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vaterpolski sp

Tucak: Kanada ne smije biti problem

'Ivica Tucak during Croatia vs. Usa (9-7), preliminaries man waterpolo at FINA Swimming World Championships at Picornell swimming pool in Barcelona. Photo: Pau Barrena/HaloPix/PIXSELL'
'Pau Barrena/HaloPix/PIXSELL'
24.07.2013.
u 08:00

– Kanađani su po stilu igre slični Amerikancima. No, budemo li u obrani igrali kao protiv SAD-a, naša kvaliteta više morala bi doći do izražaja – ističe hrvatski izbornik Tucak.

Bez obzira na to što su u prijateljskoj utakmici vaterpolski svijet iznenadili remijem sa Srbijom, vaterpolisti Kanade danas (10.50) u Barceloni ne bi smjeli biti teška prepreka za reprezentaciju iz svjetskog vrha kakva je Hrvatska. Posebice ne za aktualne olimpijske pobjednike, koliko god im zlatnih olimpijaca nedostajalo (Burić, Bošković...).

Nakon što su apsolvirali Amerikance (9:7), izabranike Ivice Tucaka u drugom kolu čeka okršaj s reprezentacijom koja ima niži rejting od SAD-a, no nije posve bezazlena. Naime, nije to reprezentacija koja može nešto osvojiti, ali jest sastav koji može \"zeznuti\" nekoga opuštenoga favorita.

Ipak, ako im je vaterpolski egzotična Južna Afrika uspjela zabiti čak 11 pogodaka, onda im obrana nije jača strana. No, s druge strane, Kanađani su dobri plivači pa se treba pripaziti protunapada, a i čvrsti su u kontaktu, što treba istrpjeti.

– Čeka nas tjelesno zahtjevna i iscrpljujuća utakmica, jer Kanađani su po stilu igre slični Amerikancima. No, budemo li u obrani igrali kao protiv SAD-a, naša kvaliteta više morala bi doći do izražaja – ističe hrvatski izbornik Tucak.

>> Izbornik Tucak: Igrače pogađa kašnjenje premija za zlato

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije