Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASTERS PARIZ Nakon Novaka Đokovića, Francuz je izbacio i Andyja Roddicka

Tsonga posljednji polufinalist Bercyja

01.11.2008.
u 10:27

Francuz Jo-Wilfried Tsonga, 13. nositelj posljednjeg ATP turnira iz Masters Serije ove sezone u Parizu, pobijedio je u zadnjeg četvrtfinalnom susretu 7. nositelja, Amerikanca Andyja Roddicka 5-7, 6-4, 7-6(5) nakon 2 sata i 46 minuta borbe.

Gledatelji u pariškoj dvorani Bercy na kraju večeri su mogli biti zadovoljni. Nisu se baš nagledali tenisa u prva tri četvrtfinala, budući da se jedan nije niti odigrao (Roger Federer je predao Jamesu Blakeu meč bez borbe zbog bolova u leđima), a jedan je trajao vrlo kratko (Rafael Nadal je zbog ozljede koljena predao meč Nikolaju Davidenku nakon rezultata 6-1 za Rusa).

No, zato su sve nadoknadili Tsonga i Roddick, koji su odigrali vrlo kvalitetan i nevjerojatno uzbudljivi meč u kojem su gledatelji mogli doista svašta vidjeti, pa čak i stanku od desetak minuta u trećem sastavu zbog administrativnog nesporazuma po pitanju potrošenih kompjuterskih provjera Roddicka.

Na kraju, Roddick će imati za čime žaliti. Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da je izgubio meč u kojem je na reternu osvojio 27 poena više od svog protivnika! Upravo je u tome bio ključ, u Roddickovoj mizernoj iskorištenosti break prilika.

Imao ih je čak 17, iskoristio samo 3. Pogotovo je loš u tom segmentu bio u drugom setu u kojem nije iskoristio niti jednu od 10 break lopti! Tsonga je, za razliku od Roddicka, znao uzeti ponuđeno. Izborio je samo 5 break lopti u meču, a tri puta je oduzimao servis Amerikancu.

Uz slabu igru na break lopte, Roddick se nije iskazao niti u korištenju ''challenga''. U trećem setu je rano potrošio dva zbog svojih krivih procjena, ali nije zatražio kompjutersku provjeru (a mogao je) na break loptu Tsonge za 2-2, kada mu je bio dosuđen aut, iako je forhendom pogodio crtu, što je pokazala animacija računala.

U tie-breaku je Amerikanac tri puta izgubio servis, vratio se od 2-6 do 5-6, ali je Tsonga na četvrtu break loptu pogodio volej na crtu koji mu donosi polufinale i ostanak u utrci za plasman na Masters Cup.

U subotu u 14 sati prvi polufinale odigrat će Argentinac David Nalbandian i Rus Nikolaj Davidenko. Nakon njih, za finale će igrati Tsonga i Amerikanac James Blake. Uz borbu za finale, oba polufinala imat će draž nastavka utrke za plasman na Masters Cup, kojeg je osigurao jedino Davidenko, dok ostala trojica polufinalista još uvijek imaju svoju računicu.

Blakeu i Tsongi za odlazak u Šangaj treba finale, a branitelju naslova u Parizu Nalbandianu potrebna je pobjeda u finalu. Francuz Gilles Simon, trenutno osmi u poretku za Masters Cup, past će u subotu ispod crte. Preskočit će ga pobjednik meča Blake - Tsonga.

ATP Pariz, rezultati četvrtfinala:
Davidenko (6) – Nadal (1) - 6-1, predaja Nadala
Nalbandian (8) – Murray (4) 7-6(3), 6-3
Tsonga (13) - Roddick (7) 5-7, 6-4, 7-6(5)
Blake (11) – Federer (2) - otkaz Federera

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije