Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRALIAN OPEN

Tsonga izbacio Đokovića u pet setova

Jo-Wilfried Tsonga
Reuters
27.01.2010.
u 15:11

Poznati su svi polufinalisti Australian Opena, prvog Grand Slam turnira sezone. Posljednji je mjesto među najbolja četiri izborio francuski tenisač Jo-Wilfried Tsonga.

Tako je deseti nositelj turnira savladao srpskog tenisača Novaka Đokovića 7-6(8), 6-7(7), 1-6, 6-3, 6-1 za tri sata i 52 minute igre i time mu na najbolji način uzvratio za poraz iz finala Australian Opena 2008. godine (Đoković je tada slavio 3-1 u setovima).

U iscrpljućem meču koji je obilovao lijepim izmjenama i kvalitetnim poenima Tsonga je došao do pete pobjede nad Đokovićem u sedmom međusobnom meču. Pokazao je Francuz više smirenosti i preciznosti i u trenucima kada je nakon dobivenog prvog seta u tie breaku, izgubio sljedeća dva seta, te je dominirao u završnici.

Tako je Francuz u četvrtom setu imao vodstvo 5-0, prije nego li je uz malo opuštanje dopustio Đokoviću da izbjegne nulu, a potom je u petom setu odmah oduzeo svom protivniku servis, a kasnije to i potvrdio novim breakom i dobio meč s konačnih 6-1.

Valja na kraju reći da je Đoković imao zdravstvenih problema, te da je nakon zaostatka od 2-0 u gemovima u četvrtom setu tražio liječničku pomoć zbog bolova u trbuhu koji su uvjetovali da ostane na trenutke bez daha, ali da je ipak dovršio meč do kraja.

U polufinalu će Tsongu čekati meč protiv najboljeg tenisača današnjice Rogera Federera, koji je ranije u prvom četvrtfinalnom meču dana savladao Nikolaja Davidenka 2-6, 6-3, 6-0, 7-5.

Federer i Tsonga dosad su međusobno igrali u dva navrata, a omjer je izjednačen na 1-1. Posljednji meč igran na Mastersu iz serije 1000 u Kanadi prošle godine na tvrdoj podlozi dobio je Tsonga 7-6(5), 1-6, 7-6(3).

Australian Open, četvrtfinale:

Tsonga (10) – Đoković (3) 7-6(8), 6-7(7), 1-6, 6-3, 6-1

Federer (1) - Davidenko (6) 2-6, 6-3, 6-0, 7-5

Polufinalni parovi:

Federer (1) – Tsonga (10)

Murray (5) – Čilić (14)

Komentara 10

OB
-obrisani-
15:43 27.01.2010.

Nesto mu nema navijaca od jucer. U soku su 110%

ZX
zark x
16:01 27.01.2010.

Bordon, prijatelju. Javljam ti se iz peskarije. Sramotno je da se toliko gadova, jugoslavena i onih sa istoka pojavilo na forumu da vrijedjauju sportase. A mi svi sada nemozemo razmijeniti misljenja. Cilic je najbolji i najmiriniji tenisac u ATP, aliali nazalost to je ono sto smeta nasim jugoslavenima, a najvise nasem dezurnom komunjari DS.

MI
mistercro
15:27 27.01.2010.

Kako lepi Kosovar oduva, pa taj nema niti snage jednom da odigra 4 sata. Vec dise, i puha i stenja ha ha. Da je morao igrati ko Cilic, do sutra se ne bi mogao gibati. Mislim da je fizicki najgore spremljen. Steta sto nije bila vrucin, kako bi lepi Nole stenjao i puhao. Cudi me da nije predao mec, on ti pretezito radi. Makar 1 ODVRATNOG igraca manje ha ha, sad smo jos Murray i Australian Open je super

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije