Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rasplet prve hnl

Drama do kraja, ključeve novog drugoligaša u svojim rukama drži Rijeka

Igor Stimac Igor Pamic
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
17.05.2015.
u 10:40

- Da vjerujem u razne priče o puštanjima, ne bih bio trener i sportaš - poručio je strateg Osijeka Ivo Šušak.

Grozničava borba za ostanak između Osijeka, Zadra i Istre kulminaciju će doživjeti u sljedećem kolu, a ova će nedjelja dati važne smjernice. Posljednjeplasirani Osijek dočekuje Istru koja mu bježi četiri boda, dok će Zadar (bježi Osijeku jedan bod) dočekati Rijeku. Tko god ispadne, jedna značajna regija bit će na gubitku. Teško je pogledati prema Slavoniji i vidjeti da nema prvoligaša, prema Dalmaciji koja bi ispadanjem Zadra ostala na splitskim klubovima ili prema Istri, koja ima novi stadion i važna je na karti našeg nogometa.

Važno je suđenje

– Nema predaje do kraja, borit ćemo se do posljednje kapi krvi. Mi smo trenutačno u najlošijoj situaciji, to je istina, ali to ne znači ništa. Uvjeren sam da ćemo nakon odigranih utakmica biti u bitno povoljnijoj situaciji – kaže Osijekov trener Ivo Šušak.

Nada se i vjeruje da će do kraja prvenstva sve biti čisto, da neće biti zakulisnih igara i sudačkih pogrešaka.

– Znam za povijest priča na ovim prostorima kada su ovakve situacije. Ali, kada bih o tome razmišljao, onda ne bih bio sportaš. Zanima me ostanak izboren na sportskom polju, moji igrači i ja samo o tome razmišljamo – rekao je Šušak.

Slična razmišljanja ponudio je i Igor Štimac, Zadrov trener. U Stanove stiže Rijeka.

– Vjerujte, uopće ne pratim druge utakmice, svjesni smo da je sve u našim rukama. Uostalom, računica je jasna, mi s devet bodova iz tri utakmice izbjegavamo posljednje mjesto, što znači da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Sve su ostalo kalkulacije. Mi smo u ovoj borbi sami od početka, tako će biti i do kraja. Znamo koliko nam znači utakmica s Rijekom – kazao je Štimac.

Svi su svjesni da će, bez obzira na rezultate, ulica sve znati. Kao jedan koji je nazvao kada je nedavno Osijek protiv Splita u Parku mladeži na poluvremenu vodio sa 2:0.

Osijeku najteže

– Jesam ti rekao da će Žužuli pustiti Osijeku, tako im je naredio Zdravko Mamić – pobjedonosno mi je govorio. Nakon što je Split preokrenuo i pobijedio sa 3:2, sveznadar se više nije javljao. Tako je to kod nas, sumnja postoji na svakom koraku. I što je najbolje od svega, svi znaju tko kome pušta.

Pogled na raspored vrlo je jasan. Krenimo od kraja. U posljednjem kolu Zadar dočekuje Lokomotivu, Osijek ugošćuje Slaven Belupo, a Istra će u goste Zagrebu. Teško je vjerovati da će posljednjih devedeset minuta donijeti iznenađenja, tada će veliki ulozi biti u igri. A kolo prije Osijek, Zadar i Istra imaju iznimno teške protivnike. U Pulu stiže Dinamo, koji juriša po titulu prvaka bez poraza, Osijek će pak na Kantridu na kojoj je ove sezone samo Dinamo slavio. Momčad Matjaža Keka u posljednje četiri utakmice na svom travnjaku je zastrašujuća, ima četiri pobjede uz gol razliku 14:1. A Zadar će u goste Slaven Belupu kod kojeg je samo jednom slavio, davne 2002. godine.

Nedvojbeno je da ključeve ostanka u svojim rukama drži Rijeka. Igra sa Zadrom i Osijekom, sigurna je na drugoj poziciji. Angažman Kekovih igrača odlučit će tko će na kraju sezone tugovati.

>> Žao mi je Pamića, Istra je Mamićeva prćija!

Komentara 5

DH
dalibor.hren
10:43 17.05.2015.

Jedino nitko ne vjeruje Mamiću, a Dinamo do sada nije izgubio niti jednu utakmicu.

ED
europski dinamo
11:15 17.05.2015.

Da svi igraju posteno kao Dinamo ne bi bilo ovakvih prica.

MA
Majur
13:03 17.05.2015.

Ako štico ispadne bit će svi krivi.. Mamić,sudci, igrači,teren,lopte,vjetar, sunce,vidoviti Milan,baba jaga i crna mačka koja je prešla preko terena....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije