Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hyeres

Tri hrvatske jedrilice u finalu svjetskog kupa

Ivan Kljaković Gašpić
Tino Jurić
30.04.2010.
u 11:27

Niti peti dan jedrenja na Svjetskom kupu u francuskom Hyeresu nije pružio drugačije uvjete, vjetar je i dalje bio lagan i predstavljao je veliku prepreku većini jedriličara.

Jedina razlika u odnosu na prethodne dane je što je vjetar zapuhao ranije, tako da je flota isplovila na more već oko 11.30 sati, osim toga vjetar je potrajao dovoljno dugo tako da je regatni odbor mogao i nadoknaditi neka jedrenja iz prijašnjih dana.

Po programu ostaje odraditi još "medal race“, odnosno finalno jedrenje u kojem se odlučuje o osvajačima medalja.

Od naših jedriličara u finalnom plovu nastupit će Marin Mišura (13, 5, 1, 8, 4, 4, 1, 11) i Ivan Kljaković Gašpić (9, 1, 7, 12, 8, 6, 3, 2,) u klasi Finn, te posada Mate Arapov – Ante Šitić u klasi Zvijezda (nastupilo je sedam posada koje sve ulaze u finalni plov).

U ostalim klasama (470, Laser, LRD, 49er) u kojima već tradicionalno nastupamo u finalnom jedrenju, nažalost na ovoj regati nismo se uspjeli izboriti. U klasi Finn očekuje nas zanimljiva borba između Marina i Bambija, nakon odrađenih osam jedrenja ovu dvojicu razdvajaju samo dva boda. Dakle, u finalnom jedrenju (dvostruko bodovanje), onaj tko bude ispred, bit će ujedno i bolje plasiran u ukupnom poretku.

Osim jedan na drugoga naši jedriličari trebaju voditi računa i o Slovencu Vinčecu koji je 10 bodova iza Marina i 8 bodova iza Bambija, kao i o Francuzu Lebretonu koji je 14 bodova iza Marina, a 12 iza Bambija, njegove su šanse dosta manje, ali matematički postoje. U ovoj klasi očekuje nas sigurno vrhunska predstava.

Tonči Stipanović (JK Mornar) nije uspio ući u finalno jedrenje, diskvalifikacija zbog preuranjenog starta u 8. jedrenju (koje je pobijedio) koštala ga je plasmana u finale, Tonči je natjecanje završio na solidnom 12. mjestu. Daniel Mihelić (JK Galeb) regatu je završio na 31. mjestu. Luka Radelić (JK Labud), s dvije diskvalifikacije zbog preuranjenog starta sa 12. mjesta pao je na 36. mjesto. Tonko Kuzmanić (JK Split) regatu je završio na 38. mjestu. Filip Jurišić (JK Mornar) najbolje je plasiran naš jedriličar u srebrnoj skupini, regatu završava kao 59. Ivan Taritaš (JK Sv. Nikola) plasirao se na 65. mjesto, Aron Lolić (JK Labud) je 68., a Milan Vujasinović (JK Labud) je 73.

Posada Pavle Kostov – Petar Cupać (JK Uskok), nije uspjela ući u finalni plov, ali je zato 12. mjestom u ukupnom poretku ostvarila još jedan odličan rezultat na regatama svjetskog kupa.

Goran Ivanković – Ivan Ivanković (YC Croatia) natjecanje su završili u srebrnoj skupini na 52. mjestu.

Tina Mihelić (JK Labud), nakon pobjede u Palmi, na ovoj regati nije uspjela ući u finalno jedrenje. Razlog tome leži u još jednoj diskvalifikaciji zbog preuranjenog starta. Tina je regatu završila na 15. mjestu. Marina Dujmović (JK Uljanik plovidba) u srebrnoj grupi završila je 71.

Šime Fantela – Igor Marenić ( JK Sv. Krševan), u klasi 470 regatu su završili kao 17. Oni su cijeli tjedan jako oscilirali sa rezultatima. U ženskoj konkurenciji Enia Ninčević – Romana Župan (JK Uskok), uspjele su popraviti svoj plasman i završiti natjecanje na 35. mjestu. Luka Mratović (JK Mornar) ostao je na 36. mjestu, Mihovil Fantela (JKSv.Krševan) završio je natjecanje kao 49., dok je Nikola Smoljenović (JK Mornar) završio kao 63.

Mate Arapov i Ante Šitić (JK Mornar), iako ulaze u finalni plov, trenutno se nalaze na posljednjem sedmom mjestu. Činjenica je da dobrim jedrenjem u finalu, matematički mogu doći i do medalje.

Tihana Tadinac, Maja Budeša i Nevenka Ćuk (JK Frapa) zauzele su posljednje mjesto u dvobojskom jedrenju za žene. Za ovu posadu veliki je uspjeh što su uspjele nastupiti po prvi puta na natjecanju Svjetskog kupa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije