Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAUBOJI NISU ŽALOSNI

'Tri brončane ne bi mijenjali za zlatnu, jer doći će u Danskoj!'

Hrvatska rukometna reprezentacija, Pleso, doček (1)
Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell
1/10
28.01.2013.
u 21:35

- Nećemo plakati. Kad se sjetim četvrtog mjesta u Pekingu, bar imamo neku nagradu. Medalja nije lijepa, ali je oko vrata... - kaže Alilović

Otelo se na Plesu nekoliko vriskova srednjoškolki u trenutku kad su rukometaši izašli iz aviona s broncama oko vrata, ali daleko je to bilo od onih vriskova euforije koji se mogu čuti na snimkama koncerata Beach Boysa. Zavijorila se jedna zastava, zabljesnuo je koji blic i – čarolije dočeka je nestalo. Rijetki su uopće došli pozdraviti ih. Bronca nema sjaj kao zlato, pa čak i u onim poslovnicama koje u posljednje vrijeme niču u svakom selu, otkupljuju samo zlato i – srebro.

Vratili su se rukometaši s osjećajem kao da su što skrivili u Španjolskoj, pa je ostao dojam da su se redom željeli ispričati zbog \"neuspjeha\". Uostalom, zbog bronce će glas navijača sa strahopoštovanjem zadrhtati samo na spomen one Ćirine bronce iz 1998. Ali i zbog nje je ostao žal, te nas godinama muči odgovor na ono vječno pitanje \"da je Prosinečki igrao protiv Francuza...\" Takva smo nacija, naviknuta na sportske prvake, na zlata, ništa u tome nema čudno, pa ni oholo.

Duvnjak (ni)je MVP

Razočarani su bili i sami vlasnici brončanog \"hat-tricka\".

– Tužan sam s jedne, ali ponosan s druge strane. Jedan lošiji dan kriv je za sve – kazao je Domagoj Duvnjak prije nego što je sjeo u taksi i s temperaturom od 39 stupnjeva i odjurio na toplo.

Biste li zamijenili posljednje tri bronce za jedno zlato?

– Ne! I bronca je medalja...

Je li vam žao što niste proglašeni igračem turnira, budući da ste prema broju golova i asistencijama bili najučinkovitiji?

– Nije. Žao mi je samo što nismo igrali u finalu. Što su Dancima napravili Španjolci, takvo što nisam nikad vidio – dodao je Duvnjak. U taksi mu se ugurao i Marko Kopljar, također bolestan. S ozlijeđenim prstom prema njima je pokazao Blaženko Lacković:

– Duvnjak je trebao biti MVP Svjetskog prvenstva! IHF je jako pogriješio! Dečki su igrali vrhunski, imaju samo jedan poraz. Treba cijeniti i ovu broncu. Uostalom, treća je u manje od godinu dana.

Ispuhali se s Francuzima

Koliko vam je značila poruka potpore Ante Gotovine uoči četvrtfinala?, pitali smo Gojuna.

– Taj nam je SMS dao dodatnu snagu. Možda smo je previše potrošili u igri protiv Francuza pa se nismo uspjeli oporaviti do Danske. Što je, tu je, medalja je oko vrata – dodao je Jakov Gojun.

Zlatko Horvat kući je donio turistički šešir iz Barcelone, a za SMS je kazao:

– Drago nam je da nas takav čovjek podržava. Bilo je to lijepo od njega!

Što se dogodilo, zašto su nakon savršenog niza zapeli na Dancima, objasnio je Horvat:

– Ispuhali smo se protiv Francuza, a Dancima se to isto dogodilo u igri s nama, pa su pali u sljedećoj utakmici i teško stradali od Španjolaca u finalu. Zato sljedeće godine na EP u Dansku idemo po zlato!

Izgled medalje najviše je mučio Mirka Alilovića.

– Moram priznati da medalja baš ne izgleda lijepo, nije neki dizajn. Ali, bar smo dobili neko priznanje. Kad se sjetim Pekinga, gdje smo dobili \"drvenu medalju\", lakše mi je, ali zaslužili smo više! – dodao je Alilović.

Našima je cilj bio pobijediti napokon Francuze. Novi im je cilj osvetiti se Dancima u Danskoj, za zlato. Mladi su, doći će i oni na red. Zlato čekamo od 2004. i možemo čekati još malo.

Komentara 6

MI
miran
08:26 29.01.2013.

"'Tri brončane ne bi mijenjali za zlatnu, jer doći će u Danskoj!'" ------------------------------------------------------- Pa vama nije dosta izjava ovakovog tipa na minulom prvenstvu? Niste se jos opametili?

CR
crocro
09:05 29.01.2013.

Ja bih volio da je zlato došlo sada, i da dođe u Danskoj. Ali nemojte više pričati o budućnosti jer nam se te prognoze izjalove i izgorimo u toj želji u krivom trenutku. Bolje da se prihološki pripramete za svakog pritivnika i da sami sebe pitate što vam znači svaka pojedinačna utakmica, za što se borite, da li imate motiva za pobjedu, zašto imate taj motiv, što vam donosi poraz i da li želite poraz, da li želite pobjedu i koliko želite pobjedu, da li će te se sjetiti svih polufinala kada smo računali na zlato a objesili srebro, da li želite da netko drugi uzme zlato tko nije bolji od vas, da li je vrijeme da oko vrata stavite zlato, kakva igra na terenu treba biti za zlato. Zašto bi oni bili bolji od vas, vi ste generacija budućnosti i svojim stilom i dinamikom igre mogli bi imati zlato na svakom takmičenju. Samo je pitanje da li vi želite zlato više od vašeg protivnika.

MA
marko53
10:10 29.01.2013.

Ako smo mi izledali kao Australija protiv Danske,kako je izgledala Danska protiv Španjolaca????.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije