Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSEBNO INSPIRIRAN

Trener Dinama noćna je mora za Osijek: Pogledajte što je sve napravio tom klubu

Zagreb: Druženje novinara s igračima Dinama uoči uzvratne utakmice s Villarealom
Matija Habljak/PIXSELL
21.04.2021.
u 14:22

Za Dinamo je prvi gol zabio baš Osijeku, a sudjelovao je i u rekordnim pobjedama protiv tog kluba.

Trener Dinama Damir Krznar prvi gol u Dinamovu dresu zabio je upravo Osijeku, s plavima nikad nije izgubio na travnjaku Gradskog vrta gdje je u šest utakmica slavio četiri puta, a "potpisao" je i dvije rekordne pobjede maksimirske momčadi u gostima kod bijelo-plavih.

Dinamov trener Damir Krznar u igračkoj karijeri ima dojmljiv učinak u dvobojima protiv Osijeka, statistiku za naklon: čak 11 pobjeda u 14 službenih utakmica, pri čemu dva remija i jedan poraz. S Dinamom je slavio u svojih prvih šest uzastopnih prvenstvenih okršaja protiv Osječana.

I baš je u toj jedinoj u kojoj su plavi izgubili bodove zaradio ozljedu zbog koje je pauzirao gotovo godinu i pol dana. Bila je to stanka u HNL-u od – Osijeka do Osijeka. Svoju je povratničku prvenstvenu utakmicu odigrao također protiv osječke družine.

Krznara su u karijeri pratile brojne i dugotrajne ozljede. Prva dulja stanka bila je 1999. kad je pauzirao devet mjeseci, nakon spomenute ozljede u rujnu 2000. izbivao je gotovo godinu i pol, pauza 2003. trajala je pet mjeseci, a nakon povratka i nove ozljede krajem te iste 2003. oporavljao se četiri i pol mjeseca. I baš je maksimirski dvoboj 9. rujna 2000. godine protiv Osječana bio jedna od tih tamnijih točaka karijere.

Travnjak je zbog ozljede napustio u 38. minuti. U nastavku utakmice uslijedio i pad cijele momčadi: prvo je Igor Bišćan zbog nasrtaja na Almira Turkovića zaradio izravno isključenje koje ga je stajalo tri utakmice suspenzije, a gosti su s igračem više zatresli mrežu u 65. minuti. Iz slobodnog je udarca ubacio upravo njihov aktualni trener, Nenad Bjelica, a Damir Vuica pogodio je za pobjedu. Bilo je to prvo slavlje Osječana nad maksimirskim klubom nakon punih 10 godina.

Krznar se nakratko oporavio, četiri mjeseca kasnije otišao s momčadi na zimske pripreme, ali uspio je zaigrati samo u završnih 14 minuta u ožujku 2001. u četvrtfinalu Kupa u pobjedi protiv Kamena Ingrada s 3:2. Pravi povratak i puni oporavak uslijedio je godinu kasnije, u ožujku 2002., i to baš protiv – Osijeka. Plavi su pobijedili s 2:1, a Krznar je sjajno odigrao svih 90 minuta. Ne računajući, dakle, tih nekoliko minuta u kup-utakmici, pauza je trajala godinu i pol, baš „od Osijeka do Osijeka“.

Aktualni trener hrvatskog prvaka prvi gol u Dinamovu dresu zabio je dakle upravo u Gradskom vrtu. Plavi su u rujnu 1995. slavili s 2:1 u utakmici u kojoj su mediji Krznara proglasili najboljim igračem dvoboja. Prvo je Silvio Marić zabio za vodstvo u 35. minuti, a Krznar je u 36. minuti nakon ubačaja Marka Mlinarića povisio na 2:0 zabivši pod gredu. Rumunj Lucian Popescu smanjio je u 83. minuti, a tri minute prije kraja osječki vratar Ilica Perić skrivio je jedanaesterac srušivši – Krznara. No, ubrzo je ispravio pogrešku obranivši udarac Domagoja Kosića s bijele točke.

Sadašnji je Dinamov trener u svojoj igračkoj karijeri sudjelovao i u dvjema rekordnim pobjedama plavih u gostima u Osijeku. Najuvjerljivije pobjede bile su s četiri gola razlike, i to u pet navrata. Dvaput je bilo 5:1, triput 4:0. Krznar je "potpisao" dvije od tih pet: u kolovozu 1996. slavio je s 4:0, a u kolovozu 2002. s 5:1.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar rubinet
rubinet
14:32 21.04.2021.

Dotičnik je bio solidan klupski igrač. Zahvalan branič. I to je to. Daleko od " noćne more" .

Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
15:23 21.04.2021.

to je bilo kada je osijek bio dinamova filijala,baš kao što je sada lokomotiva svi najbolji igrači su morali ići u dinamo i svaki put kada je bilo imalo bitno dinamo je morao pobjediti.taj robovlasnički odnos je završen,hvala,doviđenja

Avatar babinjak1984
babinjak1984
14:32 21.04.2021.

Lijepo.Ali danas kada je najbitnije će izgubiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije