Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamovo

Trener Bjelica ponovno je to učinio uoči priprema za novu sezonu

Dinamo na pripremama u Sloveniji
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/6
27.06.2019.
u 07:40

Ovih dana, baš kao i u Zagrebu, vrijeme za naporne pripreme baš i nije primjereno, vrućina krene već od 10 sati ujutro, ali plavi drže traženi ritam rada bez pogovora

Nakon nekoliko uvodnih dana i testiranja nogometaši Dinama preselili su se u Sloveniju, privremeno boravište su im Moravske Toplice i krasan hotel “Livada”, a radno mjesto im je Murska Sobota i stadion NK Mure – Fazanerija.

Ovih dana, baš kao i u Zagrebu, vrijeme za naporne pripreme baš i nije primjereno, vrućina krene već od 10 sati ujutro, ali plavi drže traženi ritam rada bez pogovora.

Među 23 igrača čak je osam mladih, riječ je o igračima koji bi trebali biti jako skora budućnost prve momčadi Dinama. I ti klinci, tih osam mladih od 17 do 20 godina, bez problema izdržavaju ritam starijih kolega, možda je njima i malo lakše s obzirom na godine.

No lakše je dok se ne igraju utakmice, na pripremama je svima isto, no juniorski i seniorski nogomet drukčija su priča.

Bjelica ih je već vodio na pripreme

Zbog toga je za te mlade igrače dobro što su s prvom momčadi, što će dobiti priliku i u pripremnim utakmicama iskusiti taj drukčiji nogomet. No dobar dio njih već je to iskusio, ne samo pripreme s prvom momčadi, već i utakmice, pogotovu u drugoj ligi igrajući za drugu momčad Dinama.

A neki od njih već su i kod Nenada Bjelice dobili priliku pokazati se u službenim susretima, kao što su Antonio Marin i Marko Gjira, moguće je da će i još neki dobiti priliku, ali sad se moraju dokazati Bjelici.

Dinamov trener sedmoricu je vodio i na prošle pripreme u Tursku, sad ih ovdje ima osam. Morao je Bjelica posegnuti za njim, ne samo da bi ih nagradio za njihov rad i igre u juniorima ili drugoj momčadi plavih, nego su mu bili potrebni zbog manjka igrača, bili su mu potrebni da bi mogao igrati utakmice na pripremama.

A onda bi na Fazaneriji ti klinci trebali pokazati da ih i dalje treba zadržati u kadru prve momčadi kad se i vrate svi reprezentativci.

Kako je Livaković bio s našom A reprezentacijom, uz iskusnog Danijela Zagorca u Sloveniji su Dinko Horkaš i Renato Josipović. Horkaš je velika perspektiva, uostalom Horki je već dugo s prvom momčadi, stalni treći vratar, mnogo je puta bio na klupi prve momčadi, a sjajno je branio u Ligi prvaka mladih.

>> Pogledajte galeriju s Dinamovih priprema u Sloveniji

Dinamo na pripremama u Sloveniji
1/13

Postojala je mogućnost da ovog ljeta ode, bilo je zanimanja iz Bundeslige, ali Dinamo je ovom kvalitetnom vrataru dao novi ugovor. Kako se nagađa da bi Livaković uskoro mogao otići zbog svojih sjajnih referencija, Horkaš bi uz Zagorca bio u prvom planu. Zato su ga i zadržali u Maksimiru.

Mladi Josipović morat će se još malo razvijati izvan prve momčadi kad se plavi vrate u Zagreb, no ovo su mu već druge pripreme s prvom momčadi i jako dobra škola.

Antonio Marin odavno je proglašen igračem čudesnog talenta, krilnim napadačem koji ima sve, sad mu samo treba iskustva. Bjelica ga je već koristio, u prošloj sezoni u osam utakmica, uglavnom je ulazio s klupe, ali je i dvaput osigurao svih 90 minuta.

Idealna pozicija mu je lijevo krilo, igra slično kao što igraju Ivan Perišić i Josip Brekalo, probojan, s odličnom završnicom i može se očekivati da bude prva alternacija Mislavu Oršiću na toj poziciji, a to bi značilo mnogo više utakmica.

Rrahmani prodan, Ćivić otpao

Igrao je za prvu momčad i Marko Gjira, i on je već bio na pripremama prve momčadi. Iako je rastom niži, po igri podsjeća na svog sugrađanina i kapetana Dinama Arijana Ademija.

Mogao bi i ove sezone dobiti pokoju priliku iako ima konkurenciju u Ademiju, Šunjiću pa i Mori za poziciju defenzivnog veznog. Za tu poziciju može konkurirati i Bartol Franjić, nekoć je više igrao na stoperskoj poziciji, sad je sve više zadnji vezni.

Dojam je da će Franjić i Gjira voditi veliku borbu oko prolaska kroz vrata prve momčadi.

Mario Ćuže odigrao je nekoliko dobrih utakmica na zimskim pripremama prve momčadi u Turskoj, neke je odigrao manje dobro, ali taj polivalentni ofenzivac pokazao je veliki talent, a svi su mu se morali nakloniti kad je volejem s 25 metara u subotu pogodio mrežu Olimpije.

Problem je što je Dinamo na svim tim ofenzivnim pozicijama strašno dobro pokriven. S istim problemom jake konkurencije sreće se i Roko Baturina, sin nekadašnjeg napadača Hajduka Mate koji je kao i njegov otac napadač. A Dinamo tu ima Gavranovića, Petkovića i Andrića...

Za kraj smo ostavili najmlađeg, 17-godišnji Joško Gvardiol stoper je i lijevi bek i njemu se otvara mogućnost brzog napredovanja. Pokazao je golemi talent, a Dinamo traži lijevog beka, propalo je dovođenje reprezentativca BiH Eldara Ćivića, a Amir Rrahmani jučer je službeno postao igrač Verone (Dinamu će pripasti dva milijuna eura).

Gvardiol je pokazao da može igrati na toj poziciji na kojoj je i igrao prije nego što se prekvalificirao u stopera.

Ključne riječi

Komentara 3

PR
prajdali100
08:50 27.06.2019.

Dinamo ponovo ima nekoliko mladih " bisera". Nadam se da će Marin dobivati više prilike.

Avatar doog_kool
doog_kool
09:00 27.06.2019.

Nije vrijeme primjereno niti za asfaltiranje ulica,pa eno ljudi na donjim sveticama asfaltiraju....

DA
dakbe
10:31 27.06.2019.

"Dinamov trener sedmoricu je vodio i na prošle pripreme u Tursku, sad ih ovdje ima osam. Morao je Bjelica posegnuti za njim, ne samo da bi ih nagradio za njihov rad i igre u juniorima ili drugoj momčadi plavih, nego su mu bili potrebni zbog manjka igrača, bili su mu potrebni da bi mogao igrati utakmice na pripremama." Novinare vrli!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije