Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVIO SUSRET

Trener Atalante: Protiv Dinama smo odigrali najgoru utakmicu u godinu dana

Dinamo - Atalanta
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
25.11.2019.
u 23:41

"Istina, Dinamo mijenja sustave igre. Oni to rade odlično, ali u Zagrebu nismo izgubili zbog sustava, već zato što su oni igrali dobro, a mi smo, kao što sam već rekao, odigrali najgoru utakmicu zadnjih godinu dana", kazao je Gasperini.

Trener Atalante Gian Piero Gasperini istaknuo je da protiv Dinama u utorak moraju odigrati hrabru utakmicu, te da ih samo pobjeda ostavlja u igri za ostanak u Europi. 

 "Nas samo pobjeda ostavlja u igri, a vjerujem da će i Dinamo ići na pobjedu. Moramo odigrati hrabru utakmicu, ali moramo biti organizirani u obrani i precizni u napadu. Prilika će sigurno biti, dokazali smo da ih znamo kreirati", izjavio je u ponedjeljak Gasperini na konferenciji za novinare.

Na startu Lige prvaka, prije nešto više od dva mjeseca, Dinamo je u Maksimiru uvjerljivo dobio Atalantu s 4-0. 

"To je bila naša najgora utakmica u posljednjih godinu dana. Nakon toga smo se znatno poboljšali. U Milanu smo protiv Šahtara i Manchester Cityja pokazali da možemo igrati na visokoj razini", rekao je trener Atalante.

Gasperini protiv Dinama neće moći računati na kolumbijskog napadača Duvana Zapatu, ali će zato imati na raspolaganju njegovog sunarodnjaka Luisa Muriela, koji nije igrao u Zagrebu. Muriel je treći strijelac talijanskog prvenstva (osam pogodaka). Također, u momčad su se vratila dva važna kreativca, Ukrajinac Ruslan Malinovski i slovenski veznjak Josip Iličić.

Talijanski novinari su upozorili da trener Dinama igra sa različitim sustavima u domaćem prvenstvu i Ligi prvaka.
 
"Istina, Dinamo mijenja sustave igre. Oni to rade odlično, ali u Zagrebu nismo izgubili zbog sustava, već zato što su oni igrali dobro, a mi smo, kao što sam već rekao, odigrali najgoru utakmicu zadnjih godinu dana", kazao je Gasperini.

 Na ljestvici skupine C Lige prvaka vodi Manchester City sa 10 bodova, Dinamo i Šahtar imaju po pet bodova, dok je Atalanta na začelju s jednim bodom. U drugom susretu ove skupine Manchester City dočekuje Šahtar, a Dinamu bi i remi u Milanu osigurao proljeće u Europi.

U zadnjem kolu, 11. prosinca, Atalanta gostuje kod Šahtara, a Dinamo dočekuje Manchester City.

>> Pogledajte što su Nenad Bjelica i Bruno Petković rekli uoči utakmice

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije