Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita protiv Torina

'Treba mu brisati rit': Zdovc mora zaustaviti igrača kojeg je potjerao s priprema

11.10.2017.
u 15:19

Najjači hrvatski klub već je 10 godina zaredom u Europi...

Lani je u europskim klupskim natjecanjima sudjelovala i Cibona, no vukovi su ove sezone od toga odustali jer si ne mogu priuštiti momčad da bi mogli istodobno igrati u tri natjecanja.

No, Cedevita se nada da to može podnijeti sa 17 igrača, među kojima su i klinci (Perković, Bajo, Buljević, Slavica...) koji u jakim utakmicama neće niti ulaziti u igru, ali će dobivati priliku u hrvatskom prvenstvu. No, zato su tu četvorica Amerikanaca, koliko ih taj klub istodobno nikad nije imao, a četvrti među njima (Chris Johnson) tek je jučer predstavljen novinarima jer je do neki dan igrao u doigravanju druge kineske lige.

Najjači hrvatski klub već je 10 godina zaredom u Europi. Najprije u Fibinu Eurochallengeu, potom u Eurokupu i Euroligi, pri čemu će cedevitašima to biti šesti put da igraju u drugom po jačini klupskom natjecanju Starog kontinenta. Dvaput su u njemu igrali nakon što nisu ušli u 2. krug Eurolige, a Eurokup su preskočili jer su se ove sezone probili u Top 16 Eurolige.

Vujačić će prijetiti s trice

U to koliko daleko mogu ove sezone, uvjerit ćemo se u utakmicama u skupini u kojoj ih čekaju ogledi s Daruşafakom, Unicsom, Levalloisom, Andorrom i Torinom protiv kojeg, večeras u Zagrebu (19.45), startaju u svom trećem ovosezonskom natjecanju.

1/7

- To što je Cedevita u Eurokupu meni, a zacijelo i klubu, znači jako puno jer to je drugo po jačini natjecanje nakon Eurolige. Čini mi se da ćemo u prvoj utakmici najviše posla imati s Torinovim jako dobrim šuterima Vujačićem i Jonesom za kojeg momčad dosta radi - ustvrdio je Krušlin, kojemu bi zadaća mogla biti da “naganja” bivšeg NBA igrača Sašu Vujačića.

A on će biti posebno motiviran jer će igrati protiv svog bivšeg izbornika, i to onoga koji ga je poslao kući s priprema slovenske reprezentacije rekavši da radije u momčadi ima igrača koji će se potući za svaku minutu na terenu nego onoga kojemu treba “brisati rit”.

Izlazno pismo na kineskom

- Cijele pripreme Saša je bio ozlijeđen pa je i to bio jedan od razloga. Mi se baš nismo razišli na najbolji način i očekujem da će biti posebno motiviran, ali ne samo zato što igra protiv mene nego i zato što će mu iz Maribora doći roditelji i prijatelji. Ne vjerujem da će to biti obračun na istoj razini. Vujačić i ja smo se nakon toga već nekoliko puta sreli, a ja mu ne zamjeram što je on meni to zamjerio - kazao je Jurij Zdovc i prozborio ponešto i novom izdanju Eurokupa.

- Eurokup dugo nije bio toliko jak, to je natjecanje u kojem nema loše momčadi. Pogledajte samo Torino, ima čak devet stranaca, atletska je momčad i očekuje nas teška i taktički zanimljiva utakmica. No, uvjeren sam da smo bolji i moramo pobijediti milom ili silom. Dosad nam je nedostajalo agresivnosti i skočnosti, što smo, nadam se, dobili s tek pridošlim centrom Chrisom Johnsonom. On može pokupiti loptu iznad obruča.

No, još jučer je bilo neizvjesno hoće li Chris Johnson (32, 211 cm) igrati, i to ne samo zbog toga što nije lako ući u Zdovčev sustav igre s dosta pravila u obrani, nego i zato što se u Cedeviti moraju baviti prevođenjem njegova izlaznog pisma s kineskog.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije