Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ ODGODE Jedan Dinamov igrač bio je u razmaku od osam minuta na pregledu u dvije bolnice

Traži se dodatno liječničko izvješće

30.10.2008.
u 17:43

Upravni odbor Udruge prvoligaša, nakon dvosatne sjednice, zatražio je hitnu dodatnu liječničku ekspertizu o zdravstvenom stanju Dinamovih igrača uoči neodigrane utakmice s Rijekom prošle nedjelje. U liječničkim izvješćima su uočene površnosti (taj izraz upotrijebio je Igor Štimac). Primjerice, prema dokumentaciji, jedan Dinamov igrač bio je u razmaku od osam minuta na pregledu u dvije bolnice, Fran Mihaljević i Merkur.

Površne pogreške
- Vjerojatno se radi o ljudskoj pogrešci. Dr. Bahtijarević iz Zdravstvene komisije HNS-a konzultirao se s liječnicima iz bolnice Fran Mihaljević, ali ne i s liječnicima iz bolnice Merkur. Zato tražimo dodatnu ekspertizu, najkasnije do subote, kako bismo otklonili svaku sumnju da povjerenik Brezni nije bio obmanut - kazao je predsjednik Udruge. U površnosti Štimac ubraja i odluku Dinamovoga vodstva da se krene na put u Rijeku iako je klupski liječnik, dr. Saša Janković, upozorio da se viroza može proširiti, no Štimac smatra kako je to bila odluka u interesu nogometa, jer se htjelo igrati.

Štimac zamjera i Rijeci i Dinamu neprimjerene međusobne kvalifikacije u javnim istupima, kojima su nanijeli štetu nogometnoj organizaciji. Na sljedećoj sjednici Izvršnog odbora HNS-a, 4. studenoga, tražit će se i zaštita regularnosti prvenstva, jer Pravilnik o nogometnim natjecanjima uopće ne tumači postupanje u ovakvom slučaju, nezapamćenom u Prvoj HNL. Predstavnik Rijeke Mario Rubeša ostao je pri mišljenju kako je utakmica neopravdano odgođena, ali kazao je da ne sumnja u bolest Dinamovih igrača.

Izbjegli još veći cirkus
- Prihvatit ćemo svaku odluku Upravnog odbora Udruge prvoligaša - kazao je Rubeša.

Ostaje li Rijeka pri stavu da se utakmica registrira 3:0?

- Rijeka i nema drugoga izbora - odgovorio je Štimac.

- Mi smo mogli donijeti odluku da se utakmica odigra, jer je Dinamo imao sedam zdravih igrača, ali onda bismo izazvali veći cirkus od ovoga što ga sad imamo.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije