Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talijanska liga

Torino srušio snove Napoliju, Juventus praktički prvak

Napoli
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
06.05.2018.
u 17:53

Badeljeva Fiorentina je u gostima kod Genoe u utakmici punoj preokreta i s dva crvena kartona slavila s 3-2, a Milan Badelj je igrao do 63. minute

U 36. kolu talijanske Serie A u nedjelju je Napoli kod kuće protiv Torina odigrao 2-2 i dva kola prije kraja zaostaje šest bodova za vodećim Juventusom, koji je pred osvajanjem sedmog uzastopnog naslova prvaka.

Juventus, koji je dan ranije pobijedio Bolognu s 3-1, ima za 16 pogodaka bolju gol-razliku od Napolija. Marko Rog i Hrvoje Milić ostali su na klupi za pričuve Napolija.

Napoli
1/6

Badeljeva Fiorentina je u gostima kod Genoe u utakmici punoj preokreta i s dva crvena kartona slavila s 3-2, a Milan Badelj je igrao do 63. minute.

Fiorentina je vodila 1-0 nakon prvog poluvremena, a onda su u nastavku u razmaku od četiri minute Giuseppe Rossi (64) i Gianluca Lapadula (68) donijeli preokret i vodstvo domaćinu.

No, u 71. minuti Genoa ostaje s igračem manje jer je isključen Goran Pandev, a Fiorentina je to brzo naplatila i golovima Eysserica (77) i Daboa (80) je došla do pobjede. Na kraju je Genoa ostala s devet igrača, jer je u 83. minuti crveni karton dobio i Ervin Zukanović.

U prvom nedjeljnom dvoboju 36. kola Inter je s 4-0 (3-0) slavio na gostovanju kod Udinesea, te je sa 69 bodova ostao u igri za mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Interu na ruku ide i remi Lazija protiv Atalante (1-1). Udinese je, pak, doživio 12. poraz u posljednjih 13 prvenstvenih dvoboja, čime je momčadi pod vodstvom nedavno pridošlog hrvatskog trenera Igora Tudora još više otežala svoj položaj u borbi za ostanak.

Inter je već u prvom poluvremenu razriješio dvojbu oko konačnog ishoda, a u dva od tri pogotka milanske momčadi u ulozi asistenta našao se hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović. Prvo je u 13. minuti izveo udarac iz kuta, a na prvoj vratnici je Ranocchia nadvisio sve igrače Udinesea i poslao loptu u suprotni kut.

U 44. minuti na 2-0 povisio je Rafinha, a dvije minute poslije Brozović je dugim dodavanjem izbacio kapetana Intera Maura Icardija koji je u nastavku akcije poslao loptu u mrežu. 

U 71. minuti Perišić je pucao, lopta se od bloka odbila do Borje Valera, a ovaj je sa šest metara pogodio mrežu pokraj nemoćnog vratara Bizzarrija. Ivan Perišić je, osim ove situacije, dobru igru mogao okruniti pogotkom već u petoj minuti, ali je njegov odličan udarac glavom s gol-crte izbio Danilo.

Perišić i Brozović su odigrali cijelu utakmicu za Inter, baš kao i Andrija Balić na suprotnoj strani, a Igor Tudor je Stipi Perici dao priliku u posljednjih 11 minuta.

Večeras se još sastaju Sassuolo - Sampdoria, te Cagliari - Roma.

Komentara 1

BM
branko.mihalic1
20:18 06.05.2018.

limitirana ekipa još im se nudilo kozna kad će više

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije