Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIERSHIP

Topnici produbili krizu Liverpoola

Liverpool Arsenal
AFP
13.12.2009.
u 19:18

Nogometaši Arsenala slavili su nad Liverpoolom 2-1 na Anfieldu u derbi utakmici 16. kola Premiershipa. Čovjek odluke bio je Rus Andrej Aršavin.

U prvom poluvremenu Liverpool je bio puno kvalitetnija momčad na travnjaku, a najbolju priliku na utakmici imao je već u 12. minuti kada je Fernando Torres izbio sam pred Manuela Almuniju, ali je pucao ravno u Arsenalovog vratara s ruba kaznenog prostora.

Već u sljedećoj minuti cijeli je Anfield bio na nogama u iščekivanju jedanaesterca, nakon starta Williama Gallasa nad Stevenom Gerrardom, ali je sudac Howard Webb ostao nijem.

Ipak, “redsi” su bolju igru u prvom dijelu ipak uspjeli okruniti golom, a strijelac je bio Dirk Kuyt koji je pospremio jednu odbijenu loptu nakon lošeg izletavanja i izbijanja Almunije.

U drugom je poluvremenu Arsenal istrčao odlučniji, a kod izjednačenja u 50. minuti imala je londonska momčad puno sreće. Prošao je s desne strane Samir Nasri, ubacio potom u sredinu, a ondje je Glen Johnson nes(p)retno prevario Pepea Reinu i ugurao loptu u vlastitu mrežu.

Do pobjedničkog je gola Arsenal došao u 58. minuti preko Rusa Andreja Aršavina. Zabio je Aršavin s nekih 14 metara u sam desni vratarev kut topovskim udarcem, prethodno se oslobodivši Glena Johnsona. Bio je to Aršavinov nevjerojatni peti premierligaški gol Liverpoolu na Anfieldu otkako je stigao u Arsenal iz Zenit St. Peterburga u siječnju ove godine (21. travnja u remiju 4-4, Aršavin je zabio sva četiri gola za “topnike”).

Na kraju kažimo da je Eduard da Silva odgledao utakmicu s klupe za rezerve.

Ova pobjeda je Arsenalu bila prva na Anfieldu nakon 2003., a njome su na najbolji način iskoristili subotnje kikseve Manchester Uniteda (domaći poraz od Aston Ville 1-0) i Chelseaja (domaći remi s Evertonom 3-3). Sada Arsenal ima 31 bod, tri manje od drugoplasiranog Manchester Uniteda i šesta manje od lidera Chelseaja, ali i utakmicu manje.

Fabregas: Wenger je urlao na nas na poluvremenu   
Kapetan Arsenala Cesc Fabregasa otkrio je nekarakteristično ponašanje menadžera momčadi Arsenea Wengera na poluvremenu utakmice 16. kola Premiershipa protiv Liverpoola...

Nakon blijedih 45 minuta prvog poluvremena na Anfieldu Arsenal je gubio 1-0, ali je u drugom dijelu zaigrao puno kvalitetnije i autogolom Glena Johnsona i eurogolom Andreja Aršavina na kraju došao do slavlja 2-1.

- Šef je galamio na nas. Nikad ga nisam vidio takvoga. Bio je užasno razočaran prvim poluvremenom i rekao je da s takvom igrom ne zaslužujemo nositi dres Arsenala. Mislim da je bio u pravu, ali u drugom smo dijelu uspjeli preokrenuti stvari u našu korist – rekao je Fabregas.

Sam francuski menadžer, koji je na klupi sjevernolondonskog kluba od 1996. odbio je reći što je konkretno rekao igračima.

- Teško mi je to objasniti. Liverpool nas je nadigrao u prvom poluvremenu. Inače uvijek nastojim biti smiren i sabran, ali dobro je što nakon 13 godina još uvijek mogu iznenaditi igrače – izjavio je Wenger i nastavio:

- Ušli smo ukočeno u utakmicu u strahu od nepobjeđivanja u derbijima, budući smo izgubili od Chelseaja i Manchester Uniteda. Jednom kad više nismo imali što izgubiti kontrolirali smo utakmicu, iako smo kod prvog gola imali malo sreće. Tada se strah preselio na Liverpoolovu stranu, a nakon našeg drugog gola Liverpoolov ritam je pao i mislim da nismo bili u opasnosti cijelo drugo poluvrijeme.

Francuski je stručnjak komentirao i sjajan pobjednički gol koji je zabio Rus Andrej Aršavin topovskim udarcem u sam desni gornji vratarev kut nepomičnog Liverpoolovog vratara Pepea Reine.

- Aršavin iznenađuje vratare i braniče svaki put. Desno stopalo mu je bilo ozlijeđeno i nije mogao udarati loptu kako treba na treninzima cijelog tjedna. Ali kada mu se ukazala prilika, iskoristio ju je. Kasnije sam ga morao izvaditi jer je ponovo osjetio bol u stopalu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije